Hrant'ın Arkadaşları:  "Azmettiren ve Göz Yuman Hangi Odaktan Olursa Olsun Hesap Versin" - Son Dakika
Güncel

Hrant'ın Arkadaşları:  "Azmettiren ve Göz Yuman Hangi Odaktan Olursa Olsun Hesap Versin"

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyayla birleşen davanın görülmesine devam ediliyor.

24.05.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyayla birleşen davanın görülmesine devam ediliyor. Duruşma öncesi açıklama yapan Hrant'ın arkadaşları, "Azmettiren ve göz yuman hangi odaktan olursa olsun hesap versin, cezalandırılsın" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 26 kamu görevlisi hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyaya birleşen davanın görülmesine devam ediliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın başlamasından önce "Hrant'ın arkadaşları" üyesi bir gurup Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. HDP Milletvekili Garo Paylan'ın da destek verdiği gurup adına yapılan basın açıklamasında  " Hrant Dink'in öldürülmesini azmettiren ve göz yuman hangi odaktan olursa olsun hesap versin, cezalandırılsın istiyoruz" denildi.

Yıldız Önen tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Birleştirilen dava neticesinde yargı sürecinin en başından beri işaret ettiğimiz kamu görevlilerinin bir kısmı ilk kez hakim karşısına çıktı. ve sanık ifadeleri ile birlikte haklılığımız bir kez daha gün yüzüne serildi. Ne diyordu sanıklardan biri, 'Devlet olarak Hrant Dink'in göz göre göre öldürülmesine göz yumduk' Göz göre göre öldüren, öldürülmesini azmettiren ve göz yuman hangi odaktan olursa olsun hesap versin, cezalandırılsın istiyoruz. Bu ülkenin bu toplumun bu günlerde en çok ihtiyacı olan şeyi istiyoruz. Ucu kim derinliği nere olursa olsun bu cinayetin ortakları ortaya çıkarılana, hak ettikleri cezayı alana kadar adalet talebimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Biz adalet istiyoruz. Adalet talebimizin bir sanık beyanındaki ifadesiyle bir dönemin bir dönemle hesaplaşmasına kurban verilmesine itiraz ediyoruz."

Açıklamanın ardından gurup duruşmayı izlemek üzere adliyeye giriş yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hrant'ın Arkadaşları:  'Azmettiren ve Göz Yuman Hangi Odaktan Olursa Olsun Hesap Versin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement