Hristiyan Aleminin Noel Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Hristiyan Aleminin Noel Bayramı'na Doğru

Papa Franciscus, Roma'da Hz. Meryem ile ilgili geleneksel kutlamaya katıldı.

08.12.2014 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hristiyanlıkta Noel Bayramı öncesi Katolik aleminin geleneksel olarak 8 Aralık'ta kutladığı, Hazreti İsa'nın annesi Hazreti Meryem'in günahsız doğması bayramı, Papa Franciscus'un katıldığı törenle kutlandı.

Dünyaya gelen her çocuğun ilk günahı olduğu ve bu nedenle vaftiz edilerek bu günahından arındırıldığına inanılan Katolik inancında, bundan muaf olan tek kişi olarak kabul edilen İsa Mesih'in annesi Hazreti Meryem'in bu özelliğine adanan "Immaculata Concezione" bayramı bugün kutlandı.

Katolik aleminin ruhani liderlerinden 9. Pius'un 1854 yılında ilan ettiği bu dogma çerçevesinde kutlanılan "Immaculata" bayramı için her yıl olduğu gibi bu yıl da Roma'da şehrin tarihi turistik mekanlarından İspanyol Merdivenleri'nin yanı başındaki Hazreti Meryem'in "Immaculata heykeli"nin önünde Papa Franciscus'un yönetiminde bir tören düzenlendi.

Tören alanına inananların sevgi seli ve tezahüratları eşliğinde gelen Papa'yı, son dönemde belediyesindeki mafya operasyonu ile uğraşan Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino ile Roma Piskoposluk Bölgesi Başkanı Kardinal Agostini Vallini karşıladı.

Papa'nın yönettiği ve yaklaşık yarım saat süren törende, Meryem Ana için dualar edilirken, Papa'nın bizzat kutsadığı üzerinde Vatikan renklerı sarı beyaz kurdelası bulunan beyaz gül demeti anıtın önüne bırakıldı. İlahilerin okunduğu törende kısa bir konuşma da yapan Papa Franciscus, içten gelen Tanrı sevgisinin ve gücünün insanı ilk günahtan koruduğunu belirterek, kalplerde de insanlığın her türlü maddi-manevi kölelikten kurtulmasını sağlayacağını ifade etti. Papa, Hazreti İsa'nın doğuş bayramının (Noel) kendilerine, insanın kendini dinlemesi, arınması, bağış yapması ve Tanrı'nın güzelliklerine zaman ayırmasına öncülük ettiğini belirtti.

Tören sırasında, Papa Franciscus ve protokol üyelerinin bir şark halısı üzerinde durdukları dikkati çekti.

Papa'nın, Hazreti Meryem'i andığı bu özel töreni 100 engelli de en ön sıradan takip etti. Papa Franciscus, tören sonrası engellilerle tek tek selamlaştı. Ruhani lider, daha sonra tören alanına geldiği zırhsız "focus" model arabasıyla kendisini görmek için gelen inananları selamlayarak ayrıldı.

Bu arada etkinlik öncesi ortadoğuda yerlerinden edilen, zulüm gören Hristiyanların hayrına para toplandığı görüldü.

Öte yandan, Hristiyanlık'ta Noel Bayramı havasının resmen yaşanmaya başladığı bugünkü "Immaculata" bayramı öncesi, Papa Franciscus dün de Vatikan'daki ofisinden bir tablet bilgisayar yardımıyla Gubbio kasabasında kurulan dünyanın en büyük Noel Ağacı'nın ışıklarını yaktı. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hristiyan Aleminin Noel Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement