HSYK, Dinleme İddiaları Üzerine Harekete Geçti - Son Dakika
Güncel

HSYK, Dinleme İddiaları Üzerine Harekete Geçti

HSYK, Dinleme İddiaları Üzerine Harekete Geçti

HSYK, "7 bin kişi mahkeme kararıyla dinlendi" iddialarını ihbar kabul ederek inceleme başlatmak için dosya açtı.

24.02.2014 16:04  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Şafak ve Star gazeteleri bugün manşetlerinde flaş bir iddiaya yer verdi.

İki gazetede yer alan haberde, TMK savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen'in 'Selam Terör Örgütü' soruşturması altında mahkemelerden aldığı izinlerle 7 bin kişiyi dinlediği ileri sürüldü. Şoke eden isimlerin listesi de her iki gazetede yayımlandı.

HSYK, HAREKETE GEÇTİ

HSYK 3. Dairesi, İstanbul'da üç yıl boyunca 7 bin kişinin dinlediği iddiasını jet hızıyla gündemine aldı. Hakim ve savcılar hakkındaki şikayetleri inceleyen HSYK 3. Dairesi, 7 bin kişinin dilendiği iddiası üzerine hareket geçti. Basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek, dosya açan 3. Daire, konuya ilişkin yarın bir toplantı yapacak. 

SAVCILAR HAKKINDA DOĞRUDAN SORUŞTURMA İZNİ VEREBİLİR

Toplantıda dinleme kararını aldırdığı iddia edilen savcılar Adnan Çimen, Adnan Özkan ile dinleme kararını veren hakimler hakkında doğrudan soruşturma izni verilebileceği öğrenildi. 

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLEBİLİR

HSYK'nın yarınki toplantıda konuyu incelemesi için müfettiş görevlendirebileceği de kaydedildi.




Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel HSYK, Dinleme İddiaları Üzerine Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • izmirin kraliçesi: chp lı olarak tayyıp erdogana oy kullanacam yeter artık bıktım chp den 24 25 Yanıtla
  • harun: hsyk 17 aralıkta neredeydi acaba tatildemiydi ifadeye gelmeyenler değişen savcılar. öyle bir ülkede yaşıyoruzki. nefret etmemek mümkün değil. ya adelet kalmış ya dürüstlük. 19 4 Yanıtla
  • MUSTAFA: SAYIN HSK YETKİLİLERİ, BOŞ İŞLERLE UĞRAŞACAĞINIZA SUYUN BAŞINA NEDEN BAKMIYORSUNUZ. FAZLA OLMADI ÜÇ AY KADAR ÖNCE, SAYIN BAŞBAKAN CEMAATI KASTEDEREK, NE İSTEDİNİZDE VERMEDİK, NE DEDİNİZDE YAPMADIK DEMEDİMİ. KENDİSİNE BİR SORUN BAKALIM, NELER YAPTI VE NELER VERDİ. VATANDAŞ OLARAK BUNLARI BİLMEYE HAKKIMIZ YOKMU. ZATEN DİĞER BÜTÜN SORULARIN CEVABIDA BUNUN İÇİNDE DEĞİLMİ. PARALELLİKTE, ÇETELİKTE, HAKİMLERİN, SAVCILARIN, EMNİYETÇİLERİN, BAZILARININ GÖREVDEN ALINMALARI, DİĞERLERİNİN YERLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ BUNLARIN HEPSİNİN CEVABI VERİLEN VE YAPILANLARIN İÇİNDE SAKLI. 11 4 Yanıtla
  • yazık: tezgah hazırlanmış HSYK harekete geçmiş hayırlısı olsun 8 7 Yanıtla
  • erman: adamlar bir örgüt adı kullanarak dinlemek istedikleri ne kadar adam var (yasala olarak tabi) hepsini dinlemişler. ilginç olan dinlenen adamların birbiriyle hiç ilgisi yok. dinleme kararı verebilmek bu kadar kolay mı?? hem de 7000 kişiye. yasal olmayan yollardan dinlenenleri tahmin bile edemiyorum. bu işte bir kanunsuzluk varsa bu işi yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. 5 2 Yanıtla
  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement