HSYK'nın Yapısında Değişiklik Öngören Kanuna Kısmi İptal - Son Dakika
Politika

HSYK'nın Yapısında Değişiklik Öngören Kanuna Kısmi İptal

HSYK\'nın Yapısında Değişiklik Öngören Kanuna Kısmi İptal

MHP'li Yeniçeri: "Anayasa Mahkemesi, vermesi gereken kararı vermiştir.

11.04.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi'nin, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanunun kısmi iptal kararına ilişkin, "Anayasa Mahkemesi, vermesi gereken kararı vermiştir. Aksi karar vermesi durumunda kendi amacını ve kuruluş felsefesine aykırı hareket etmiş olacaktı" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Amerikan basınında, Suriye'de kullanılan sarin gazıyla ilgili " Türkiye'nin rolü olduğuna" ilişkin bazı haberlerin yer aldığını anımsattı.

Bütün bu iddiaların ABD'li ve Türk yetkililer tarafından yalanlandığını, ancak bu yalanlamanın yeterli olmadığını ifade eden Yeniçeri, "Bu konuda Türkiye büyük bir zan altında bırakılmış oluyor. Bu iddia sahipleriyle gerçek kanıt ve veriler kullanarak mücadele etmek gerekir" diye konuştu.

AK Parti Hükümeti'nin ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nin Türkiye'yi soykırımcı ilan etme yönelik girişimcilerini etkisizleştirmek için elinden geleni yapması gerektiğini belirten Yeniçeri, "ABD'deki Türkiye karşıtı saldırı, Türkiye'deki güncel tartışmaların gölgesi altında kalmamalıdır. Davutoğlu, konuyu telefon diplomasisinin ötesinde ele almalı ve bu yeni girişim püskürtülmelidir" dedi.

Mısır'da verilen 528 idam kararına da değinen Yeniçeri, TBMM'de siyasi partilerin bu kararla ilgili takındığı ortak tutumun sevindirici olduğunu kaydetti. Ancak bunun yeterli olmadığını söyleyen Yeniçeri, hükümetin uluslararası kuruluşlar ve ABD nezdinde de harekete geçerek, kararın uygulanmaması için gereken her şeyin yapılmasını istedi. Yeniçeri, "Konu, sessiz diplomasi boyutunun ötesinde ele alınmalıdır" ifadesini kullandı.

-"MİT yasası da Anayasa'ya aykırı"-

Gazetecilerin sorusuna da yanıtlayan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptal etmesiyle ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi, vermesi gereken kararı vermiştir. Aksi karar vermesi durumunda kendi amacını ve kuruluş felsefesine aykırı hare etmiş olacaktı. Biz hukukçu değiliz ama getirilen düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu açık, net, alenen ortadaydı. Bunu ifade ettik, üzerine gittik. Ancak Bir AKPli çıktı 'bu Meclis'in Anayasa aykırı yasa yapma hakkı da vardır' dedi. Bugün getirilen MİT yasası da anayasaya, temel hak ve özgürlüklere aykırıdır. Bu da gidecek mahkemeden dönecek.

Cumhurbaşkanı'nın bu yasayı onaylaması da ibret vericidir. Ankara'dan bir noteri alıp Çankaya'ya çıkaralım, nasıl olsa her geleni imzalıyor Cumhurbaşkanı. Aranızdaki ikili ilişkileri bozmamak için ülkenin hukuk düzenini bozuyorsunuz. Siz orada niye varsınız sayın Cumhurbaşkanı?"

Yeniçeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin, kamera görüntülerinde el sıkıştığı kişinin MHP Elmadağ adayı olduğuna ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Herhangi bir MHP'linin böyle şizofren yapıyla ilişki kurması kabul edilemez. Tanıdık olması anlamında el sıkışma olmuş olabilir. Belki önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla oluşacak bir ortak iradeyi sabote etmeyi yönelik de ifade edilmiş olabilir" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HSYK'nın Yapısında Değişiklik Öngören Kanuna Kısmi İptal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement