HSYK'nın Yapısında Değişiklik Öngören Kanuna Kısmi İptal - Son Dakika
Güncel

HSYK'nın Yapısında Değişiklik Öngören Kanuna Kısmi İptal

HSYK\'nın Yapısında Değişiklik Öngören Kanuna Kısmi İptal

BBP Genel Başkanı Destici: "Kararı, Büyük Birlik Partisi olarak Anayasa'ya uygunluk ve yargının bağımsızlığı açısından doğru verilmiş bir karar olarak değerlendiriyoruz"

11.04.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanunla ilgili verdiği kısmi iptal kararını, doğru verilmiş bir karar olarak değerlendirdiğini bildirdi.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi'nin HSYK düzenlemesi ile Adalet Bakanına verilen yetkilerin iptal kararını, Büyük Birlik Partisi olarak Anayasa'ya uygunluk ve yargının bağımsızlığı açısından doğru verilmiş bir karar olarak değerlendiriyoruz" ifadesini kullandı.

AYM'nin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK)  elektronik haberleşme sektörüyle ilgili kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi veren kanun hükmünü iptal etmesini de değerlendiren Destici, bu kararı da Anayasa'ya uygunluk, özel hayatın gizliliği, kişisel hak ve özgürlükler açısından yerinde verilmiş bir iptal karar olarak değerlendirdiğini belirtti.

Ülkenin hukukun üstünlüğünü tam olarak uyguladığı bir sisteme kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Destici, şunları kaydetti:

"Yargının hem bağımsızlığını hem de tarafsızlığını acilen sağlamalıdır. Türkiye'nin demokratikleşememesinin ve hukukun üstünlüğünün uygulanmamasının temel nedeni bize göre antidemokratik cunta Anayasa'sı ile yönetiliyor olmasıdır. Bu tür problemlerin kökünden halledilmesinin yolu yeni sivil demokratik bir Anayasa'dan geçer. Bu tür kararlar değerlendirilirken ve yorumlanırken siyasi tarafgirlikten, siyasi beklentilerden öte demokratik olup olmadığı ve anayasaya uygunluğu esas alınmalıdır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HSYK'nın Yapısında Değişiklik Öngören Kanuna Kısmi İptal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement