HSYK Seçimlerine 1 Ay Kala Kavga Başladı - Son Dakika
Güncel

HSYK Seçimlerine 1 Ay Kala Kavga Başladı

HSYK Seçimlerine 1 Ay Kala Kavga Başladı

Ekim'de yapılacak HSYK seçimlerine az bir süre kala kavga başladı.Hükümetin desteklediği iddia edilen Yargıda Birlik Platformu, devlet imkanlarını kullanmakla suçlanıyor.

30.08.2014 17:28  Güncelleme: 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu'nun "cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bile önemli gösterilmesini" eleştirdiği HSYK seçimlerine 1 ay kala tartışmalar başladı. Hükümet destekli olduğu iddia edilen Yargıda Birlik Platformu'nun 31 Ağustos 2014 tarihinde Ankara'da yapacağı HSYK üyeliği aday tanıtım toplantısına katılım için, hakim ve savcılara araç temin edileceğinin bildirilmesine YARAV HSYK Üyesi adayları Nuh Hüseyin Köse ve Murat Aydın'dan büyük tepki geldi.

Yargıda Birlik Platformunu adına bazı Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından hakim ve savcılara gönderilen mesajlarda, YBP'nin aday tanıtım toplantısına katılıp katılınmayacağı yönünde bilgi istenilmesi, hakim ve savcılara toplantıya katıl baskısı olarak değerlendirilirken, mesajda, bu toplantılara katılmak isteyenlere araç temin edileceğinin bildirilmesi ise, devlet imkanlarının YBP için kullanıldığının ve bazı Başsavcılıkların YBP'nin sekretaryası olarak çalıştığının ispatı olduğu yorumlarına neden oldu.

"BAŞSAVCILIKLAR, YBG'NİN SEKRETARYASI MI"

Yarsav'ın HSYK Üyesi Adayları Nuh Hüseyin Köse ve Murat Aydın bu konudaki eleştirilerini twitter hesapları üzerinden takipçileriyle paylaştılar.

Konu hakkındaki tepkisini twitter hesabı üzerinden gösteren Yarsav HSYK Üye Adayı Hakim Nuh Hüseyin Köse; "Cumhuriyet Başsavcılıkları HSYK seçimlerine etki etmeye açıktan başladılar", "Şimdi soruyorum; Yargıda Birlik Platformu Hükümet organizasyonu mudur? İstanbul ve İst. Anadolu Başsavcılıkları YBP'nin sekreteryası mıdır?", "+Mesaj paraları ve İstanbul'dan Ankara'ya taşınacak yargıç ve savcıların bindiği araçların parasını kim ödeyecek? BU HSYK SEÇİMİ ADİL MİDİR" diyerek eleştirilerini dile getirdi.

"BAĞIMSIZ YARGI BÖYLE KURULUYOR"

Konu hakkındaki tepkisini twitter hesabı üzerinden gösteren diğer Yarsav HSYK Üye Adayı Hakim Murat Aydın'da; "YBP'nun aday tanıtım toplantısının çağrısını başsavcılıklar yapıyor. Bağımsız (!) yargı böyle kurulur." "YARSAV-SENDİKA bloğunun HSYK adaylarının seçim çalışmalarını Adalet Bakanlığı değil yargı mensupları yapıyor.++", "Bu nedenle seçilirsek Bakanlığın değil meslektaşlarımızın temsilcisi olacağız.", "Bakanlık imkanları ile yapılan seçim çalışmaları sonucunda seçilenler, Bakanlığın istekleri karşısında meslektaşların teminatı olabilir mi?" diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Hakimler ve savcılar tarafından yapılan yorumların yer aldığı adalet.org adlı internet sitesinde, bu konuya ilişkin olarak açılan başlıkta, hakimler ve savcılar tarafından Yarsav'ın HSYK Üyesi Adayları Nuh Hüseyin Köse ve Murat Aydın'a destek gelirken, yapılan yorumlarda da bu olaya büyük tepki gösterildi.

"HAKİM VE SAVCILARIN, OTOBÜSLE TAŞINMASINI DOĞRU BULMUYORUM"

Konu hakkında görüşlerini dile getiren Hakim Burak Yılmaz; "Hakim Savcıların otobüslerle Ankara'ya taşınmasını uygun görmüyorum. Dün Konya ilçelerinden birinde görev yapan meslektaşım ile görüştüğümde orada da Başsavcılık tarafından arandıklarını YBP toplantısı için Ankara'ya otobüs kaldırılacağını öğrendim. Cumhuriyet Başsavcılıklarının YBP'nin taşra teşkilatı gibi çalışması yargı bağımsızlığına aykırı olup ayrıca bu şekilde bir çalışma seçim yarışında diğer adaylara karşı yapılan bir haksızlıktır. YBP'nin çoğu Ankara'dan zaten. Hakim ve savcıları kendi ayaklarına getireceklerine bir zahmet kendi tanıtımlarını taşradaki hakim savcıları yerlerinde ziyaret ederek yapsınlar" derken, Hakim Muhammed Said Çetin ise; "Siyasi parti mitinglerine benzer yöntemlerin kullanılması ve bahsi geçen organizasyonun doğrudan yürütme güdümlü olduğuna dair yaygın ve de aksinin ileri sürülmesine dahi gerek duyulmayan inanç, yargı mensupları adına uzun vadede telafisi zor olumsuz bir imaj bırakabilir" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel HSYK Seçimlerine 1 Ay Kala Kavga Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ali: Danıştay 12 ye güvenmiyoruz 23 0 Yanıtla ragıp: Neyine güveneyim kardeş görevi dışında meydana gelen ve beraat eden polisin ihracını onuyor. onama mahkemesi Danıştay 12 0 0
  • SALİH: MİLLET adına görev yapmayan MİLLETİN mahkemesi olamaz çık hayatımızdan Danıştay 12 14 0 Yanıtla sait: iyi ki varsın AİHM 0 0
  • yakışır: PARALEL YARGITAYA HAAAAYIIIIR. 12 1 Yanıtla
  • TAYFUN: YARGIYI DENETLEYEN BU KURUM DÜZELMEDİKÇE VE GERÇEK GÖREVİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRMEDİKÇE BU ÜLKEDE ADALET SİSTEMİ İŞLEMEZ 5 0 Yanıtla
  • istanbul: yargı bağımsız olmalı 3 0 Yanıtla
  • Eminem Gundus: Katilim ne kadar yuksek olursa o kadar iyi bunuda bir zorluk degil bir kolaylik olarak goruyorum imkan saglaniyor , gelmek istiyen savci ve hakimlere , tabiik bunun altinda gizli bir maksat varsa onu gormek zor , sonra birakin devletin imkanlari iyi bir sonuc temin edecek bir yardim olarak kullanilsin biliyoruzki bir cok yolsuzluklarda suistimalere sebep olan durumlarda kullaniliyor . Kanuni yoldan durust secimler dilegiyle . 1 0 Yanıtla
  • malbetli: Bunlarin ataletinemi guvenecegiz bir an once uzlasin guven saglyin lutfen. 0 0 Yanıtla

Advertisement