HSYK Sonuçlarını Alkışlarla Karşıladılar - Son Dakika
Güncel

HSYK Sonuçlarını Alkışlarla Karşıladılar

HSYK Sonuçlarını Alkışlarla Karşıladılar

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 10 asıl ve 7 yedek üyesi bugün yapılan seçimler sonucu belirlendi.

12.10.2014 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 10 asıl ve 7 yedek üyesi bugün yapılan seçimler sonucu belirlendi.

HSYK'nın adli yargıdan 7 asıl üyesi, hükümetin desteklediği belirtilen "Yargıda Birlik Platformu" (YBP) üyesi Metin Yandırmaz, Mehmet Yılmaz, Mehmet Durgun, Ömür Topaç, Ramazan Kaya, İsa Çelik ve Turgay Ateş olurken, yedek üyeliklere de İlker Çetin, Selahattin Menteş, Zeynep Şahin ve Orhan Gödel seçildi.

İdari yargıdan asıl üyelikleri de YBP üyesi Halil Koç ile bağımsız adaylar Ahmet Berberoğlu ve Mahmut Şen kazanırken, yedek üyeliklere Cafer Ergen ve Mehmet Gürpınar seçildi.

Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra, İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda, İstanbul'dan kazanan adaylar Mehmet Durgun ve Ömür Topaç ile birlikte adliyenin avlusuna inen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, alkışlarla karşılandı.

EN ÇOK OYU METİN YANDIRMAZ ALDI

Bugün yapılan HSYK seçimi için 13 bin 993 hakim ve savcıdan 13 bin 750'si sandık başına gitti. 13 bin 614 oyun geçerli, 136 oyun da geçersiz sayıldığı seçim sonucunda 10 hakim ve savcı HSYK üyesi oldu.

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, YBP listesinden seçime giren 10 kişiden 8'i seçilmeyi başarırken, bağımsız olarak seçime giren 10 kişiden 2'si kazandı. YARSAV ve Yargıçlar Sendikası'nın desteklediği adaylardan hiçbiri seçilemedi.

YBP listesinden seçime giren Balıkesir Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Yandırmaz, 5 bin 836 oyla en çok oyu alarak birinci sıradan seçilmeyi başardı.

SEÇİLENLER

Yargıda Birlik Platformu (YBP) listesinden HSYK'ya seçilen isimler şunlar: Balıkesir Cumhuriyet Başsavcıvekili Metin Yandırmaz, HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ramazan Kaya, İstanbul Hakimi Mehmet Durgun, İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcıvekili Ömür Topaç, Denizli Hakimi Turgay Ateş, HSYK Başmüfettişi İsa Çelik ve HSYK üyesi Halil Koç.

Bağımsız olarak seçime giren HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyesi Mahmut Şen da HSYK'ya girmeyi başaran diğer iki isim oldu.

BAŞSAVCI HADİ SALİHOĞLU VE KAZANANLAR ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Sonuçların belirlenmesinden sonra, İstanbul'dan kazanan adaylar Mehmet Durgun ve Ömür Topaç ile birlikte adliyenin avlusuna inen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, alkışlarla karşılandı.

Kazanan iki adayla birlikte açıklama yapan Başsavcı Hadi Salihoğlu, "Bugün, uzun süreli bir maratonu sona erdirdik. Çok değerli hakim ve savcı arkadaşlarımızı Kurul'a gönderdik. Sevgili Ömür Topaç Başsavcımız, Mehmet Durgun kardeşimiz, İstanbul olarak gönderdiğimiz kardeşlerimiz. Hakim ve savcılara en iyi şekilde hizmet edeceklerine inanıyoruz. Ayrıca, çok seviyeli ve güzel bir seçim yapılmıştır. Arkadaşlarımız hakim ve savcıdır, tercihlerini serbest ve hür iradeleriyle kullanmışlardır. Önümüzdeki dönemin hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Ülkemizin bulunduğu ciddi durumlar ortada. Gerçekten Yüksek Hakimler Kurulu da ülkemizin kaderini belirleyen bir kurum. Tüm arkadaşları tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

DURGUN: TÜRK YARGISINA HAYIRLI OLSUN

HSYK üyeliğine seçilen Mehmet Durgun da, "Türk milletine ve Türk yargısına hayırlı olsun. 12 Ekim'de yapılan seçimde Türk yargısı kazandı. Bu seçimin kaybedeni yok; bir olacağız, birlik olacağız. Türk milleti adına hayırlı olsun inşallah" dedi.

TOPAÇ: TÜRK YARGISINI LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETECEĞİZ

Ömür Topaç da, "Uzun soluklu bir süreçti. Türk yargısının unsurları, hakimleri, savcıları kendisine yakışır bir şekilde bu sonucu aldı. Türk yargısının layık olduğu şekilde bir yargı yönetimi oluşturacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bu seçimin kaybedeni yoktur, kazananı Türk yargısıdır" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HSYK Sonuçlarını Alkışlarla Karşıladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • BAHADIR: YARGIDA BİRLİĞ PLATFORMUNU KUTLUYORUM. ŞUNU DİYORUM SAKIN HA ÖTEKİLEŞTİRMEDEN BİRLİK İÇİNDE ADALET İÇİNDE YÖNETMENİZİ TEMENNİ EDİYORUM 0 0 Yanıtla

Advertisement