Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, Şanlıurfa'da - Son Dakika
Güncel

Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, Şanlıurfa'da

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, "Biz HÜDA-PAR olarak bölgede akan kanın durması için tüm iyi niyetli çabaları destekliyoruz tüm çatışmalı ortamları ve ötekileştirme politikalarına da karşıyız." dedi.

19.06.2016 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, "Biz HÜDA-PAR olarak bölgede akan kanın durması için tüm iyi niyetli çabaları destekliyoruz tüm çatışmalı ortamları ve ötekileştirme politikalarına da karşıyız." dedi.

Yavuz, partisinin Siverek ilçe başkanlığınca Hasançelebi Mahallesi'nde düzenlenen iftara katıldı.

Bölgede yaşanan Suriye savaşını, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan çatışmalara dikkat çeken Yavuz, şunları ifade etti:

"Bölgede yaşanan çatışmalı ortam Kürt halkını mağdur ediyor. Bölgedeki tüm siyasi partiler sendikalar sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yaşanan çatışma ortamının durması için herkes sesini yükseltilmelidir. Yeniden bir barış süreci için iki ayrı masa kurulmalıdır biri silahlı grup için diğeri ise bölgede bulunan tüm siyasi partiler, kanat önderleri sendikalardan oluşmalı. Bir masa çatışmasız bir ortamda Kürtleri eğitim ve dini haklarını verilmesi için çalışmalı. Biz HÜDA-PAR olarak bölgede akan kanın durması için tüm iyi niyetli çabaları destekliyoruz tüm çatışmalı ortamları ve ötekileştirme politikalarına da karşıyız."

Yavuz, gazetecilerin HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın son günlerdeki açıklamalarını sorması üzerine, "Tan'ın HDP Milletvekili olması hasebiyle yaptığı açıklamaları çok önemli buluyoruz. Bu tür seslerin artması gerektiği inancındayız" diye konuştu.

Mevcut siyasi partileri bazı taleplerinin Kürt halkının istekleri olmadığını vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Seni başkan yaptırmayacağız söyleminin Kürt halkına ne faydası var? Kürt halkı başkan olunup olunmamasının neresinde duruyor? Mevcut Cumhurbaşkanının başkan olması veya olmamasının Kürt halkına getirisi ya da götürüsü ne olabilir? Bizler siyasiler olarak taleplerimizde halkın yararını gözetmeliyiz."

Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Yavuz, teşkilat binasında bir süre partililerle de görüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement