Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu - Son Dakika
Politika

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin, "Herkes için, sadece milletvekilleri için değil, asıl olan tutuksuz yargılama olmalıdır.

29.11.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin, "Herkes için, sadece milletvekilleri için değil, asıl olan tutuksuz yargılama olmalıdır. Ancak tutuklu tedbirine başvurulmasının zorunlu olduğu haller de vardır. Böyle bir hal var ise ona diyecek bir şey yoktur." dedi.

Yapıcıoğlu, Isparta'da bir kafede düzenlediği basın toplantısında, bugünlerde İslam ümmetinin bir ayrışmaya girdiğini, insanların birbirine sırt çevirdiğini söyledi.

Suriye'de, Arakan'da ve birçok İslam coğrafyasında Müslümanların öldürüldüğünü hatırlatan Yapıcıoğlu, bu coğrafyalarda kan ve gözyaşının olmasının Müslümanların birbirine sahip çıkmaması ve birbiriyle uğraşmasından kaynaklandığını anlattı.

Yapıcıoğlu, başkanlık sisteminin de içerisinde yer aldığı yeni anayasa çalışmalarını yakından takip ettiklerini aktardı. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla MHP'nin AK Parti ile belli konularda uzlaşı sağladıklarını gördüklerini dile getiren Yapıcıoğlu, "Allah, bu çalışmaların sonucunu hayırlı etsin. Biz ortaya çıkacak metnin memleket için hayırlı olduğunu düşünürsek, bu değişikliği parti olarak destekleyeceğiz. Eğer memleketin hayrına olmadığı kanaati oluşursa tavrımızı koyacağız." diye konuştu.

HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına da değinen Yapıcıoğlu, kendisinin bir hukukçu olduğuna, yıllarca ceza avukatlığı yaptığına dikkati çekti.

"Asıl olan tutuksuz yargılanma olmalıdır. Eski tabirle beraatı zimmet asıldır. Peşinen kimseyi suçlu ilan etmek doğru değildir." diyen Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Tutuklama bir tedbirdir. Herhangi bir suç şüphesi altında olan kişinin kaçmasını önlemek veya delillerin karartılmasını önlemek için. Şu anda tutuklu bulunan milletvekillerinin dosyalarında tam olarak ne var, neyle suçlanıyorlar, bunu henüz bilmiyoruz. Dosyanın içeriğinden haberdar değiliz. Türkiye'de bazı suçlarda tutuklama bir tedbir olarak değil, bir infaz olarak uygulanıyor. Bu yanlış. Herkes için, sadece milletvekilleri için değil, asıl olan tutuksuz yargılama olmalıdır. Ancak tutuklu tedbirine başvurulmasının zorunlu olduğu haller de vardır. Böyle bir hal var ise ona diyecek bir şey yoktur."

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti
    12:00 Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti

    Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral ile birlikte Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti. Vali Işın, Büyükelçi Matis'i Kütahya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:00 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya gelerek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Kotan, personelden işlerini layıkıyla yapmalarını istedi ve tasarruf tedbirleri alacaklarını belirtti.

  • Karabük'ün Ovacık ilçesinde eşinden görevi devralan muhtar
    11:57 Karabük'ün Ovacık ilçesinde eşinden görevi devralan muhtar

    Karabük'ün Ovacık ilçesinde yaşayan Kezban Şahin, tek aday olarak katıldığı seçimde 3 dönemdir muhtarlık yapan eşinden görevi devraldı. Şahin, köydeki eksiklikleri gidermek için çalışmalara başladı.

  • Afyonkarahisar'da Hükümlü Teslim Edildi, Yasa Dışı Haşhaş Ekimi Yapılan Alan Tespit Edildi
    11:54 Afyonkarahisar'da Hükümlü Teslim Edildi, Yasa Dışı Haşhaş Ekimi Yapılan Alan Tespit Edildi

    Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, cezaevine götürüldü. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanan hükümlü, savcılıktaki işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi. Aynı zamanda Afyonkarahisar'da yasa dışı haşhaş ekimi yapılan alanlar da tespit edildi. Ekipler, 3 kişinin 8 bin 368 metrekarelik tarlaya izinsiz haşhaş ekimi yaptığını belirledi. Haşhaş bitlikleri sürülerek imha edilirken, 3 kişiye adli işlem uygulandı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Belediye Başkanlarını Ağırladı
    11:53 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Belediye Başkanlarını Ağırladı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin Özvatan, Bünyan ve Sarıoğlan belediye başkanlarını ağırladı. Başkan Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin" dedi.

  • CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor
    11:38 CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs yasağına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması çağrısında bulundu. Taşçıer, emekçilerin düşük ücretler, aşırı çalışma ve sendikal örgütlenme hakkına saldırılarla karşıladığı 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını istedi. CHP, meydanın milyonlara açılmasını ve hukuksuz yasak kararının kaldırılmasını talep ediyor.

  • AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti
    11:35 AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi, taksirli suçtan 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Mahkeme, taksirli suçlar nedeniyle hapis cezası alan uzman erbaşların kamu görevinde bulunmalarına son verilmesinin anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

  • Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    11:33 Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri'nden sonra başkanlık koltuğuna oturan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya tebrik ziyaretleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Başkan Kaya, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla görüşerek beklentileri ve talepleri dinliyor.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planlıyor
    11:30 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planlıyor

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Asya'dan ve Orta Doğu'dan gelecek yüklerin akışını sağlamak için Marmaray'dan sonra Gebze-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Çatalca Demiryolu Projesi'ni hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya ve Orta Asya'ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi'nin de büyük önem taşıdığını söyledi.

  • Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı
    11:24 Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı

    Antalya Elmalı Akçaeniş'in Türkmen Alevi Tahtacı Köyü'nde yapılan bir cenaze töreni sazlar eşliğinde oldu. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yorumu ise cenaze yakınlarını kızdırdı.


Advertisement