Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması

"(Charlie Hebdo'da yayımlanan karikatürler) Avrupa peygamber efendimize yönelik hakaret ve saldırıları fikir özgürlüğü kapsamında çıkarıp bir an önce yasal düzenlemeler yapmalıdır" "(Cizre'deki gerginlik) Halkın bölge sorunlarının çözüm konusunda henüz ümidi olduğu, süreç sonunda bu baskılar ve tekçi zihniyetin biteceği kanaati olduğu için beklemektedir.

21.01.2015 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Paris'teki mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürler yayımlamasına ilişkin, "Avrupa peygamber efendimize yönelik hakaret ve saldırıları fikir özgürlüğü kapsamında çıkarıp bir an önce yasal düzenlemeler yapmalıdır" dedi.

Yapıcıoğlu partisinin il başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Avrupa'nın İslam karşıtı çevrelere cesaret verecek politikalardan uzak durması gerektiğini söyledi.

Yapıcıoğlu, Fransa'da bazı odaklarca kullanıldığı kuvvetle muhtemel bir dergiye yapılan saldırı sonrasında İslam düşmanı blogun fırsat bilerek İslam ve Müslümanlara hakaret ve saldırıya dönüştürmesini Avrupa için tehlikeli bulduğunu ifade etti.

"Halkımızı bu alçakça saldırılar karşısında peygamber efendimize sahip çıkmaya ve milyonluk gösteriler yapmaya davet ediyoruz" diyen Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

" Türkiye'de bazı çevrelerin İslam'a ve Müslümanlara duyduğu kin ve nefreti otaya koymak için fırsat aradığını ibretle müşahede etmekteyiz. İdeolojik körlükleri ve bağnazlıkları nedeniyle İslam'a düşmanlık yapan bu kesimleri peygamber efendimiz ile ilgili küstah karikatürleri bazı yayın organlarında yayınlama girişiminde bulunmalarını Müslümanları tahrik etme ve provokasyona zemin hazırlama gayreti olarak değerlendiriyoruz."

- Cizre'deki gerginlik

Yapıcıoğlu, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin olarak da, "Halkın bölge sorunlarının çözüm konusunda henüz ümidi olduğu, süreç sonunda bu baskılar ve tekçi zihniyetin biteceği kanaati olduğu için beklemektedir. Bir gün bu baskıların oluşturduğu baraj patlak verirse hayal bile edilemeyen sonuçları olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, "Cizre'nin pilot bölge seçildiği, provokatörlerin iş başında olduğu, paralel yapı emniyetçilerinin burayı karıştırdığı" şeklinde yorumların olduğunu aktardı.

PKK'nın hayata geçirmeye çalıştığı kanton uygulamasının sadece Cizre'de olmadığını savunan Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

" Yüksekova, Silopi ve Hakkari'deki uygulamaları Cizre'den aşağı değil. Ancak Cizre'de Müslümanları bölgeden uzaklaştırıp, kendilerine göre farklı unsurlardan arındırma istekleri Hüda Par direnişine takıldığı için bu şekilde olaylar patlak verdi. Adı sayılan yerlerde PKK ve uzantılarının uygulamaya koydukları sisteme henüz direnen çıkmadığı için durum normal görünüyor. Ancak halk bu baskı ve tekçi zihniyete ilelebet sessiz kalamaz."

Şengal'de kanton ilanı hazırlıkları

Yapıcıoğlu, Irak'ın Musul vilayetine bağlı Şengal'de PKK'nın hukuk ve yasaları hiçe sayarak tek taraflı kanton ilan etmesini Kürtler arası birlikteliği bozmaya dönük fitne hareketleri olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

PKK'nın 14 Ocak'ta yasal olmayan bir şekilde "Şengal Ezidileri Encümenliği" altında bir meclis oluşturma girişiminde bulunduğunu anlatan Yapıcıoğlu, bu girişimin bölgede kanton ilan etme zeminini hazırlamaya dönük olduğunu ifade etti.

Irak, Suriye ve Türkiye'de Kürtler arası çatışmanın çıkıp veya çıkmamasının PKK'ya bağlı olduğunu aktaran Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örgütün Kürt halkının birliğini yok sayan, örgütsel çıkarlarını her şeyin üstünde gören bu politikası Kürtler için bir sorun haline gelmiştir. PKK bu politikasıyla Kürtler arası barış için engel haline gelmiştir. Beklentimiz PKK'nın kendi ideolojisini dayatmaktan vazgeçip farklı görüş ve hareketlere tahammül gösterecek bir politikayı benimsemesidir. Zayıf bile olsa bu umudumuzu halkımız adına korumak düşüncesindeyiz."

Çözüm süreci

Gazetecilerin Hüda Par'ın çözüm sürecine dahil olması yönünde talebine ilişkin soruya Yapıcıoğlu, "Elbette biz bunu daha önce defalarca dile getirdik" şeklinde cevap verdi.

Kürt meselesinin çözümü noktasında sorunun pek çok yönünün olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, hükümetin Kürt meselesini sadece şiddet yönünde değerlendirmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

Silahların susması, şiddetin ve akan kanın durması için elinde silah bulunan kişilerle görüşülmesi gerektiğine dikkati çeken Yapıcıoğlu, sorunun diğer boyutlarına ilişkin olarak sadece elinde silah bulunan kişilerle görüşülmesini doğru bulmadıklarını belirtti.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "bu konuda görüşmeler hükümet ile Öcalan arasında yapıldığını, kendilerinin ise sadece yardımcı olduğu" yönünde açıklamaları olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, şöyle dedi:

"Bu meselinin çözümünde muhatap bütün olarak millet ve onların örgütlü temsilcileridir. Hüda Par bunlardan birisidir. İmralı ve MİT'in dışında masada şu an kimse bulunmuyor. HDP'de bu konuda kendisini bu konunun muhatabı olarak görmüyor. Tek muhatabın İmralı olduğunu sadece yardım amaçlı kendilerinin var olduğunu söylüyorlar. Zaten fiilde de İmralı ve Kandil arasında postacılık yapıyorlar. Bu nedenle sürecin bu şekilde yürütülmesini sağlıklı görmüyoruz. Hüda Par ile birlikte bu memlekette ne kadar örgütlü yapı varsa bu süreçte muhatap alınmalıdır."

Yapıcıoğlu, Cizre'deki olay sonrası DTK ile görüşmelerinin olduğu yönündeki soruyu da, "Hayır Cizre'deki olaylardan sonra herhangi bir görüşme olmamıştır. Böyle bir talep ne bizden ne de DTK'dan gelmemiştir" diye yanıtladı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement