HÜDA PAR'lılar Kobanili Kürtlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

HÜDA PAR'lılar Kobanili Kürtlerle Buluştu

HÜDA PAR\'lılar Kobanili Kürtlerle Buluştu

Şanlıurfa'da HÜDA PAR'lılar Suruç'taki çadır kenti ziyaret ederek Kürt çocukları ile bir araya geldi.

20.04.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ocak ayında partililerinin IŞİD ile ilişkilendirilmek istendiğini ve bundan büyük rahatsızlık duyduklarını söyleyerek gündeme gelen HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın ve partisinin desteklediği bağımsız aday Mehmet Yavuz, Suruç'taki çadır kampa giderek Kobanili Kürtlerle buluştu.

Şanlıurfa'da siyasi partiler seçim çalışmalarını STK ve esnaf ziyaretleri ile sürdürürken, HÜDA PAR ise desteklediği bağımsız aday ile birlikte Suruç'taki çadır kente giderek Kobanili Kürt sığınmacıları dinledi. Parti il başkanı Lokman Yalçın, partisinin desteklediği bağımsız aday Mehmet Yavuz ile birlikte çadır kentteki çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Yaklaşık 35 bin kişi kapasiteli çadır kentte ilgililer tarafından karşılanan Yavuz ve Yalçın ilk olarak çadır kenti gezdi. Kobanili çocuklara verilen eğitimle ilgili çadır kent okul müdürü Nurettin Yılmaz'dan bilgi alan bağımsız aday Yavuz, daha sonra sınıfları gezerek öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Yavuz, minik bir kız öğrenciyle sohbet etti ve daha sonra öğrencilerle aynı sırada oturdu.

'SAVAŞIN BİTMESİ TEMENNİMİZDİR'

Sınıf ziyaretinin ardından kamp müdürüyle birlikte Kobanili aileleri ziyaret eden Yavuz, ailelerin sorunlarını dinledi. Kucağına aldığı bir bebeği seven Yavuz, savaşın bir an önce bitmesi gerektiği temennisinde bulundu. Yavuz, ailelerin ziyaretinden sonra çadır kentte bulunan mescidi de ziyaret ederek mescit imamıyla bir süre sohbet etti.

Çadır kentte Kobani'deki çatışmalardan sonraki dramı anlatan fotoğraf sergisini de gezen bağımsız aday Yavuz, şöyle konuştu: "Seçim çalışmaları kapsamında çadır kente yerleşen muhacir kardeşlerimizin sorunlarını ve sıkıntılarını yerinde görmek adına buraya geldik. Burada bize yardımcı olan ve bizi bilgilendiren yetkililere özellikle teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Yaklaşık 24 bin insanın yaşadığı bir şehir kurulmuş. Okul, hastane vb. her türlü ihtiyaç karşılanmış olsa da elbette buradaki insanların yüzlerinde memleketlerinden uzak kalmanın hüznü var. Bizler de bu hüznü giderme veya en azından dertleri ile dertlenme adına elimizi taşın altına koyacağız. Temennimiz odur ki bu olaylar sona erecek. Ve bu insanları muhacir yapan sebepler ortadan kalkacak, bu insanlar da gönül huzuru ile memleketlerine geri dönecektir."

Gerekli incelemelerin ardından yetkililere teşekkür eden HÜDA PAR İl Başkanı Yalçın ve Yavuz, çadır kentten ayrıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel HÜDA PAR'lılar Kobanili Kürtlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement