Hudna İkinci Kez Dünya Müzik Ödülüne Aday - Son Dakika
Güncel

Hudna İkinci Kez Dünya Müzik Ödülüne Aday

Hudna İkinci Kez Dünya Müzik Ödülüne Aday

Geçen yıl 'Danish Music Award World' ödülünü alan Hudna grubu bu yıl iki dalda aday gösterildi.

25.10.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl 'Danish Music Award World' ödülünü alan Hudna grubu bu yıl iki dalda aday gösterildi. Türk, Musevi ve Danimarkalı'dan oluşan Hudna grubu, en iyi müzik ve en iyi albüm dallarında ödüle aday gösterildi. Danimarka'da geçtiğimiz yıl 'Danish Music Award World' ödülünü kazanan Hudna Müzik Grubu bu yıl iki ayrı dalda ödüle aday gösterildi. Hudna bu yıl, En iyi Dünya Müzik Albümü ve En iyi Dünya Müziği eseri olmak üzere iki dalda Danimarka'nın tanınmış müzik gruplarıyla yarışacak. Geçen yıl aldığı ödülden sonra konser isteklerine yanıt veremez yoğunlukta çalışan Hudna'nın kurucusu Orhan Özgür Turan, şöyle dedi:

"En iyi eser' dalında solist Ahmet Ünal Alıcı'ya grup olarak eşlik ettik. Ahmet Ünal Alıcı, 'Değerimi bilemedin' adlı eseri ile biz de 'Hudna' adlı albüm ile aday gösterildik. Bu yıl iki dalda aday gösterilmemiz ben ve arkadaşlarımı çok sevindirdi. Özellikle yeni çıkan albümümüzün aday gösterilmesi harcadığımız emek ve zamana değdiğini gösterdi. Albümde Türk halk, sanat müziği ve kendi bestelerimizi Amerikan-Nordic folk ve rock soundlarını harmanladık. Bunu 3 değişik tarzda olan müzisyenler yaptı. Müziğimizde uyum çok başarılı oldu. ve her birimiz güçlü ve iyi olduğumuz yönlerimizi kullandık. En önemlisi birbirimizden çok şey öğrendik. Bence en büyük ödül bu."

Orhan Özgür Turan, Ahmet Ünal Alıcı ile yaptıkları düette, Alıcı'nın 'Değerimi bilmedin' adlı eserini biraz alaturka pop olmakla beraber Batı-Nordic saundlarıyla çaldıklarını ve eserin kendisine has bir tarzının ortaya çıktığını söyledi. Orhan Özgür Turan, Alıcı'nın da Danimarka'da yetişen yeteneklerden olduğunu belirterek kendisine eşlik etmekten büyük zevk aldıklarını söyledi. Orhan Özgür Turan "Maksadımız Türk müziğini Danimarka'da iyi tanıtabilmek, yabancı gençlere yeni ufuklar açabilmek, yeni bir sound oluşturabilmek, değişik kültürlerde arkadaşlıkları pekiştirebilmek ve işimizi kaliteli yapabilmek. Türkler'den destek bekliyoruz" dedi. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hudna İkinci Kez Dünya Müzik Ödülüne Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement