Hududeli, CeBIT Fuarı'nda - Son Dakika
Yerel

Hududeli, CeBIT Fuarı'nda

Hududeli, CeBIT Fuarı\'nda

Kilis Hududeli Gazetesi, Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’na katıldı.

15.09.2014 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis Hududeli Gazetesi, Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na katıldı.

Başbakanlık Basın, Yayın Enformasyon Genel müdürlüğü tarafından İstanbul Fuar Merkezi'nde bu yıl ilk kez düzenlenen Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nda Hududeli Gazetesi de davetli olarak stand açtı.

Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü'nün Türkiye'nin 81 ilinden 40 yerel gazeteyi davet ettiği fuara, Kilis'ten Hududeli Gazetesi davet edildi.

Türkiye'nin basın-yayın alanında en büyük firmalarının da katıldığı Fuar'da, açılan Hududeli Gazetesi standı ziyaretçilerine Organik Zeytinyağı, Zeytinyağlı Sabun ve Osmanlı Kahvesi ikram edildi ve Kilis'in tarihi ve turistik yerlerini tanıtan katalog, broşür ile CD'ler dağıtıldı.

Hududeli Gazetesi'nin Türkiye'deki en şık, en güçlü şehir gazetesi olduğu bu CeBİT Fuarında bir kez daha kanıtlanmış oldu. CeBIT Fuarındaki Hududeli standına bir çok Kilisli hemşerilerimiz ziyaret ederek, Yazı İşleri Müdürü Nezir Çağlar ile görüştüler. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Basın Yayın Dairesi Başkanı Ali Güneş'in de ziyaret ettiği Hududeli standında, gazetenin Osmanlıca baskıları oldukça ilgisini çekti.

Harf inkilabından önce Osmanlıca olarak yayınlanan Hududeli Gazetesi'ni inceleyen Ali Güneş, "Gazetenizin Osmanlıca baskılarının bulunması için gerekli çalışmaları başlattık. Osmanlı'dan günümüze kadar gelerek yayın hayatını sürdüren çok az gazete var. Siz de onların arasındasınız. Tam ve detaylı bir araştırma yaparak sizlerin tarihini aydınlığa çıkartmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Çalışmaların netice vermesinden sonra Kilis ziyaretinin de gerçekleşeceğini söyleyen Ali Güneş'e, Hududeli Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nezir Çağlar tarafından Kilis'ten götürülen Organik Zeytinyağı, Zeytinyağlı Sabun ve Osmanlı Kahvesi ikram edildi. Fuarın verimli geçtiğini belirten Hududeli Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nezir Çağlar, "Böylesi bir imkanı bizlere vererek hem şehrimizi hem de gazetemizi tanıtma imkanı sundukları için BYEGM'ye sonsuz şükranlarımızı sunarız. Bizleri bu fuarda yalnız bırakmayarak standımızı ziyarete gelen İstanbul'da yaşayan Kilisli hemşerilerimize de duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederiz. Ayrıca fuara katılmamızda bizlere manevi desteklerini esirgemeyen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu'na, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir'e, Organik Zeytinyağı Yetiştiricileri Birliği'ne, Mehmet Akil Tekszabuncu'ya ve Şekeroğlu Baharatçılığa aleni şükranlarımızı sunarız" ifadelerini kullandı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hududeli, CeBIT Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement