Hukuk Fakültesini Komadayken Kazandı, Şimdi Mezun - Son Dakika
Güncel

Hukuk Fakültesini Komadayken Kazandı, Şimdi Mezun

Erzincan'da 6 yıl önce üniversite sınavına girdiği gün babasının kullandığı otomobilin kaza yapması sonucu ağır yaralanan ve komadayken Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan 24 yaşındaki Fulya Yalvaç, mezun oldu.

06.06.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da 6 yıl önce üniversite sınavına girdiği gün babasının kullandığı otomobilin kaza yapması sonucu ağır yaralanan ve komadayken Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan 24 yaşındaki Fulya Yalvaç, mezun oldu. Kazadan sonra yürüme engelli kalan Yalvaç, "Mezun olduğum için çok mutluyum. Ancak engelli olduğum için savcı olamayacağımı öğrendim. Hayallerim yıkıldı" dedi.

Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olan Fulya Yalvaç,  15 Haziran 2008'de üniversite sınavına girdiği günün akşamı ailesi ile birlikte trafik kazası geçirdi. Babası Sebahattin Yalvaç'ın kullandığı 24 DP 701 plakalı otomobil, Erzincan- Sivas karayolunun 7'nci kilometresinde Bozyazı Köyü yakınlarında yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, 42 yaşındaki Sebahattin Yalvaç ile oğlu 16 yaşındaki Samet Yalvaç ölürken, eşi Hülya Yalvaç hafif, kızı Fulya Yalvaç ağır yaralandı.

Kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 3 ay komada kalan Fulya Yalvaç, üniversite sınavında eşit ağırlıklı 363.375 puan alarak Erzincan üçüncüsü oldu. Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Fulya Yalvaç, hastanede ölümle pençeleşirken dershanedeki öğretmenleri onun okula kaydını yaptırdı.

Kazanın ardından 6 ameliyat geçiren ve yoğun bir tedavi programı gören Fulya Yalvaç'ın yakınları, okul kaydını dondurdu. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un talimatı ile son olarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi Fizik Rehabilitasyon Merkezi'nde 3 ay tedavi gören Fulya Yalvaç, 2009 yılında Hukuk Fakültesi'ndeki eğitimine başladı. Tedavi programı nedeni ile ilk yıl sınıf tekrarı yapmak zorunda kalan Fulya, 5 yıl sonra fakülteden mezun oldu.

DİPLOMA ALDI, KEP FIRLATTI

Mezunlar için Hukuk Fakültesi bahçesinde düzenlenen törene Dekan Prof. Dr. Cem Baygın, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Annesi Hülya Yalvaç ile birlikte tekerlekli sandalyeyle okula gelen Fulya Yalvaç da mezun olan arkadaşları ile birlikte fotoğraf çektirdi. Arkadaşlarının yardımı ile tören alanına gelen Fulya Yalvaç, mezuniyet diplomasını Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayhan Döner'in elinden aldı. Törenin ardından kep atan Fulya Yalvaç'ı bir ilk kutlayan ise kazanın ardından bir an olsun yanından ayrılmayan annesi oldu. Hülya Yalvaç kızına sarılarak öpüp mezuniyetini kutladı.

SAVCI OLAMAYACAĞI İÇİN HAYALLERİ YIKILDI

Hukuk Fakültesi'nde annesi ve arkadaşlarının hep yanında olduğuna dikkati çeken Fulya Yalvaç, azimle, zorlukların üstesinden gelerek mezun olduğunu bildirdi. Fulya Yalvaç, şunları söyledi:

"Okula tekerlekli sandalye ile gidip gelmek çok zor oldu. Fakat mezun olduğum için çok mutluyum. Okula başlamadan önce savcı olmak istiyordum. Bir kaç ay önce engelimden dolayı Cumhuriyet savcısı olamayacağımı öğrendim. Boşuna okumuşum gibi hissettim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Avukatlık için de ümitsizim. İnsanlar bana mı gelir, yürüyen kişiye mi gider? Normal avukatlıkta olmuyor. Hayallerim yıkıldı."

'KIZIMLA GURUR DUYUYORUM'

Kızının mezun olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten anne Hülya Yalvaç ise bir yanının hep eksik olduğunu bildirdi. Hülya Yalvaç, "Kızım savcı olamayacağı için çok üzüldü. Dolayısı ile ben de çok üzüldüm. Onun hayali o idi. Ben zaten hep kızım ayağa kalkacak okulu bitirecek diye umut ediyordum. Çok şükür oda bitirdi. Kızımla gurur duyuyorum. Elimden geldiği kadar, gücümün yettiği yere kadar, onunla birlikte yürüyeceğim" diye konuştu. - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hukuk Fakültesini Komadayken Kazandı, Şimdi Mezun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:19 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz'ın adalet mirasını layıkıyla ifa etmek gerektiğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da törene katılarak Kiraz'ın makam odasına karanfil bıraktı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım
    15:17 Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için herkesi birlikte çalışmaya çağırdı. Özhaseki, şehirlerin bakım ve ihtimam istediğini vurgulayarak, şehirlerin geleceğinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu belirtti. Ayrıca, çarpık kentleşme ve deprem riskine dikkat çeken Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine değindi ve herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

  • Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı
    15:17 Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı

    Yalova'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi' kapsamında 104 çiftçiye 300 kilogram çalı fasulyesi tohumu dağıtıldı. Proje kapsamında 300 dekar alanda üretim yapılması hedefleniyor.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:16 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin 9'uncu yılında, İstanbul Adliyesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Çocuklarımızın, gençlerimizin huzurlu bir Türkiye'de yaşamasının mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz işte bugün olduğu gibi bu ülkenin kahraman bir evladı olarak, hayırla, rahmetle anılıyor ve anılmaya devam edecek" dedi.

  • Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi
    15:16 Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi

    Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Siirt Kurtalan-Ankara seferini yapan yolcu treninde uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı istihbari bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar ele geçirildi. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor
    15:13 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin bahar dönemi kayıtları 30 Nisan-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 14 farklı branşta kurslar düzenlenecek ve kayıtlar www.sporaskayseri.com.tr adresinden yapılacak.

  • Malatya'da 18 kilogram esrar ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı
    15:13 Malatya'da 18 kilogram esrar ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı

    Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Siirt Kurtalan-Ankara seferini yapan yolcu treninde uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Dedektör köpek yardımıyla yapılan aramada, 3 yolcunun bagajlarında 18 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklanırken, biri serbest bırakıldı.

  • Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
    15:13 Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

    Mehmet Tosun, seçim çalışmaları kapsamında tiyatro oyunu izledi, halk buluşmaları gerçekleştirdi ve belediye hizmet birimlerini ziyaret etti. Ayrıca esnaf buluşmaları düzenleyen Tosun, Bodrum'un çehresini değiştirecek projelerini anlattı. Gümüşlük ve Karaova'da yapılan ziyaretlerde ise bölgenin sorunları hakkında bilgi aldı ve yaşamı kolaylaştıracak yatırımlar planladıklarını belirtti.


Advertisement