Hükümet ile Memurlar Arasında İmzalanan Toplu Sözleşme - Son Dakika
Güncel

Hükümet ile Memurlar Arasında İmzalanan Toplu Sözleşme

Türk Haber Sen Genel Başkanı Karadavut: "Toplamda en düşük memur için yüzde 6 artış yapılırken, KİT personeli için bu artış oranı yüzde 3,9’dur. Kamu çalışanlarının büyük bölümü bundan zarar görmüştür"

21.08.2013 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, memurların toplu sözleşme anlaşmasına ilişkin, "Toplamda en düşük memur için yüzde 6 artış yapılırken, KİT personeli için bu artış oranı yüzde 3,9'dur. Kamu çalışanlarının büyük bölümü bundan zarar görmüştür" iddiasında bulundu.

Türk Haber-Sen üyesi bir grup, Hükümet ile memurlar arasında imzalanan toplu sözleşmeyi protesto etmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplandı.

Karadavut, buradaki konuşmasına, Mısır'daki darbeyi, darbecileri ve darbe karşıtlarına yönelik katliamı şiddetle kınayarak sözlerine başladı.

Avrupa ülkeleri ile ABD'yi Mısır'daki katliamı seyretmeyi bırakıp karşı çıkmaya davet eden Karadavut, görev yaparken gözaltına alınan TRT Muhabiri Metin Turan'ın da derhal serbest bırakılmasını istedi.

Toplu sözleşme sürecine de değinen Karadavut, sendikacılık tarihine ibret belgesi olarak geçecek bir toplu sözleşme sürecinin yaşandığını ileri sürdü. Kanunsuz, hukuksuz, ahlak kurallarına aykırı, taraflı bir toplu sözleşme yapıldığı iddiasında bulunan Karadavut, toplu sözleşmenin ihanet olduğunu savundu.

Karadavut, "Memura müjde olarak sunulan maaş artışı, 2014 yılının tamamı için net, yaklaşık 115 liraya denk gelmektedir. Sözleşmeli personel için bu rakam 105 liradır. Enflasyon farkı yok. Yani toplamda en düşük memur için yüzde 6 artış yapılırken, KİT personeli için bu artış oranı yüzde 3,9'dur. Kamu çalışanlarının büyük bölümü bundan zarar görmüştür" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hükümet ile Memurlar Arasında İmzalanan Toplu Sözleşme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement