Hükümetin Zam Teklifine Konfederasyonlardan Tepki - Son Dakika
Ekonomi

Hükümetin Zam Teklifine Konfederasyonlardan Tepki

Hükümetin Zam Teklifine Konfederasyonlardan Tepki

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin 2016-2017 yılları için verdiği zam teklifine tepki göstererek, "Biz masayı değerli kılmanın, kasadan pay almanın derdindeyiz.

14.08.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin 2016-2017 yılları için verdiği zam teklifine tepki göstererek, "Biz masayı değerli kılmanın, kasadan pay almanın derdindeyiz. Biz konfederasyonda olacağız. Telefonlarımız açık olacak. Hükümet kasayı açarsa bizim telefonlarımız da açıktır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 2016-2017 yılı için masaya getirdiği 4+4 ve 3+3 teklifine Memur-Sen Konfederasyonu başta olmak üzere Türkiye Kamu-Sen ve KESK gibi konfederasyonlardan tepki geldi. Teklif yetkili konfederasyon Memur-Sen'in taleplerinin çok altında kalınca Kamu Görevlileri Sendikaları ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ayağa kalktı. Masada Ali Yalçın'ın ayağa kalkmasının ardından hareketlilik yaşandı. Yalçın, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı 11 hizmet kolunda yetkili sendika başkanı ile birlikte salonu terk etti. Yalçın, daha sonra yaptığı açıklamada, "2016 için 4+4, 2017 için 3+3 teklifi taban aylık ve refah payı eksikleri yanında oransal olarak da revizyona ihtiyaç duyan tekliflerdir. Bu teklifin pazarlığın başlangıç noktası olmaktan uzak olduğunu ifade etmem lazım. Biz bu noktada Kamu İşveren Heyeti'ne zaman ve fırsat vermiş durumdayız. Cumanın feyz ve bereketinden yararlanmak suretiyle bize yaklaşırlarsa bizde masaya tekrar yaklaşırız. Bu teklif masada oturmayı zorlaştırıyor. Bu teklife rağmen masada oturanların sendikacılık anlayışı istifa etmiştir. Kamu-Sen ve KESK anlaşmalı gibi masaya çakılı kalmıştır. Kamu İşveren Heyeti'yle danışıklı dövüş suçlaması yapanların masadan kalkmaması, kimin danışıklı dövüş yaptığını kamuoyuna göstermiştir. Biz masayı değerli kılmanın, kasadan pay almanın derdindeyiz. Biz konfederasyonda olacağız. Telefonlarımız açık olacak. Hükümet kasayı açarsa bizim telefonlarımız da açıktır" ifadelerini kullandı.

"BU RAKAMLARIN EN AZ İKİ KATINA ÇIKARTILMASI HALİNDE ÜZERİNDE KONUŞULABİLECEK RAKAMLARDIR"

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise, basın huzurunda ilk defa böyle bir açıklamanın yapıldığını kaydederek, "Bizde düşündük acaba basının huzurunda düşük bir zam teklifi açıklayamaz. Herhalde yüksek bir telifle yüzde 10+10 gibi bir teklifle Bakan gelecek diye düşündük. Bakan basının önünde yapacağını yaptı. Ancak Faruk Çelik'in bizim söylediklerimizi dinlemekte korkmasını anlamakta zorlanıyorum. Faruk Çelik'e yakıştıramadım. Bakanı bu anlamda kınıyorum. Burada bir film dönüyor, biz ne olduğunu anlayamadık. Yapılan teklif oranlarını insaf ölçülerinde görmek mümkün değildir. Bu rakamlar asla kabul edilemez. 2014-2015 kayıplarınızın üzerine 'ey emekli ve memurlar buz gibi soğuk bir su için' böyle bir anlayış olur mu? Bu kafayla erken seçime gitmenin tezgahını hazırlayan hükümetin herhalde 5 milyon emeklinin, memurun vereceği cevaptan endişe duymadığını düşünüyorum. Ama endişe duysunlar. Bu rakamlarla önümüze geldikleri sürece erken seçimden endişe duysunlar. Bu rakamların en az iki katına çıkartılması halinde üzerinde konuşulabilecek rakamlardır" dedi.

"BİZİM TEPKİLERİMİZ KARŞISINDA BİLİNÇLİ OLARAK MEMUR-SEN VE BAKANLIK BURAYI TERK ETTİ VE BURADAN KAÇMIŞTIR"

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, 3. toplu sözleşme sürecinde kamu emekçileri açısından bir kez daha dağın fare doğurmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Burada ifade edilen teklifler her iki yıl içinde öngörülen oranlar Merkez Bankası'nın enflasyon oranlarının altındadır. Memur-Sen tarafından hükümete peşkeş çekilmiştir. Bizim emeğimizin çocuklarımızın geleceğine üçüncü sefer peşkeş çekildi. Burası toplu sözleşme masası, burada her şey pazarlık usulü ile tartışılır ve buraya gelmelerini davet ediyoruz. Bizim tepkilerimiz karşısında bilinçli olarak Memur-Sen ve Bakanlık burayı terk etti ve buradan kaçmıştır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hükümetin Zam Teklifine Konfederasyonlardan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement