"Hükümetle Belediye Etle Tırnak Gibidir" - Son Dakika
Güncel

"Hükümetle Belediye Etle Tırnak Gibidir"

"Hükümetle Belediye Etle Tırnak Gibidir"

İzmir Tarım Grubu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret ederek sektöre yaptığı katkılardan dolayı plaketle teşekkür etti.

14.11.2015 15:24  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Tarım Grubu üyelerini kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kenti, çiftçiyi kalkındırsın da, kim kalkındırırsa kalkındırsın. Bizim o yaptı, bu yaptı diye bir düşüncemiz yok. Ankara'da hangi parti olursa olsun, hükümet var. Burada hangi parti olursa olsun, belediye var. Bunlar hep et-tırnak gibi, birbirinden ayrılması mümkün değil. İşin siyaset tarafı ayrı. Seçime 6 ay kala başlar. Seçim günü biter. Önemli olan geri kalan zamanlarda ülke için ne yapılıyor? Kısır çekişme mi sürdürülüyor yoksa işimize bakalım deyip çalışılıyor mu? Biz her türlü çalışmaya ve işbirliğine hazırız" diye konuştu.

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun önderliğinde İzmir'de yerelde kalkınma için yapılan projelerin tüm Türkiye'ye yayılması gerektiği vurgulandı. İzmir Tarım Grubu üyeleri, İzmir'de uygulanan modellerin Bakanlıklar nezdinde belirlenecek tarım politikalar için de belirleyici olmasıni istedi.

"İyi ki varsınız"

İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun tarıma verdiği öneme ve üreticiye verdiği desteklere vurgu yaparak, "Bunların da ötesinde, üreticimize ilginizi ve sevginizi vermeniz, bizim için çok anlamlı. Çünkü Türk çiftçisi yıllardır bundan mahrum kalmıştı. Tarım konusunda Türkiye'ye adeta hocalık yapıyorsunuz. İyi ki varsınız!" diye konuştu.

Çiftçinin cebinde para yok!

Tarım Bakanı'nın "Bizim dönemimizde çiftçiye eskisinden 13 kat desteği artırdık. Çiftçinin cebine daha çok para soktuk" sözlerini de hatırlatan Mahmut Eskiyörük, "Çiftçi olarak sesleniyorum: Bana para verme, bana para kazandır. Biz çiftçiye sadaka gibi para verilmesi peşinde değiliz. Ne ekeceğimizi, kaç para kazanacağımızı bilmek istiyoruz. Çiftçinin cebini karıştırıyorsunuz, para yok. Üretici maalesef böyle bir kısır döngü içinde.. Bunları Ankara'ya anlatacak, şekil verecek kent de İzmir'dir. 'Bu iş böyle olmalı, tarımda kalkınma ancak böyle sağlanabilir' diyecek maalesef başka ilimiz yok. Bunu ancak İzmir olarak biz anlatacağız" dedi. Eskiyörük, İzmir Tarım Grubu adına Başkan Kocaığlu'na bir şükran plaketi sundu.

Çifte plaket

Ziyarette Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut da, desteklerinden dolayı Birlik adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür verdi. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun tarıma yaptığı katkıların büyük önemi olduğunu vurgulayan Akbulut, "Tarihi bir görev yaptığınızı düşünüyoruz. Yerel yöneticiler içinde çok farklısınız. Yerelde kalkınmak için küçük çiftçilere yaptığınız desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kırsala Köy Enstitüleri kadar önemli katkılarınız var" şeklinde konuştu.

"Birlik olmalıyız"

Tarımda kalkınmanın ancak birleşmekle olabileceğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise özetle şunları söyledi:

"Önemli olan birlik olabilmektir. Adı ne olursa olsun, mutlaka bir yapının olması gerekiyor. Dünya bunu kooperatif ile çözüyor bizim de kooperatif ile çözmemiz lazım. Üreticinin örgütlenmesi gerekiyor. O zaman bir potansiyelin oluyor. Pazarda hem girdilerin alınmasında hem de ürünün satılmasında söz sahibi olabiliyorsun. Piyasayı yönlendirebiliyorsun, verimli bir ortamda üretim yapabiliyorsun."

Seçimler gelip geçici..

İktidar partisinin adaylarının 1 Kasım seçimleri öncesinde "Yerelde Kalkınma" modelini alçak sesle de olsa dillendirdiğine dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, "Umarım samimidirler. Umarım yerelde kalkınmaya, yerel projelere gerçekten önem verilir. Kenti, çiftçiyi kalkındırsın da, kim kalkındırırsa kalkındırsın. Yoksa o yaptı, bu yaptı diye bir düşüncemiz yok. Ankara'da hangi parti olursa olsun, hükümet var. Burada hangi parti olursa olsun, belediye var. Bunlar hep et-tırnak gibi birbirinden ayrılması mümkün değil. İşin siyaset tarafı ayrı. Seçime 6 ay kala başlar. Seçim günü biter. Önemli olan geri kalan zamanlarda ülke için ne yapılıyor? Kısır çekişme mi sürdürülüyor yoksa işimize bakalım deyip çalışılıyor mu? Biz her türlü çalışmaya ve işbirliğine hazırız" dedi.

Ziyarete kimler katıldı

Adeta "mini tarım zirvesi"ne dönüşen ziyarete İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük'ün yanı sıra Tariş Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, İzmir Arıcılar Birliği Başkanı Hüseyin Şengül, İzmir Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Ödemiş Bademli Koop. Başkanı M. Selçuk Bilgi, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, İzmir koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Özer Türer, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ferdan Çiftçi, Veteriner Hekimler Odası Başkanı H. Gökhan Özdemir, Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şube Başkanı Saadet Çağlın, Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal, Araştırmacı-Yazar-Akademisyen Ayhan Çıkın, Pehlivanoğulları Grubu Et Entegre Direktörü Hüseyin Özşenoğulları, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Osman Öğmen, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Uysal, Gıda Mühendisleri Odası Eski Başkanı Hülya Yılmaz, Süt Hayvancılığı İşletme Sahibi Mehmet Doğan, Urla Bademler Koop. Başkanı Mehmet Sever, Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, İzmir Yaş Sebze ve Meyve hali Hakem Heyeti Üyesi Okay Serçinoğlu, Konak Ziraat Odası Eski Başkanı Rakip Becer, Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (SÜSBİR) Başkan Yardımcısı Selahattin Altun, EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Çayırlı ve Selçuk Belediyesi Eski Başkanı Vefa Ülgür katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Hükümetle Belediye Etle Tırnak Gibidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarıda Fatih Karagümrük öne geçerken, Beşiktaş ikinci yarıda beraberliği yakaladı. Mücadeleyi kulüp başkanları ve yöneticiler de takip etti.

  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi
    17:56 Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi

    Avusturya'daki BM Viyana Ofisi'nde, Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliğinin girişimiyle 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programa, sıfır atık konusunun farklı boyutları ele alındı ve Emine Erdoğan'ın video mesajı paylaşıldı. Türkiye'deki sıfır atık projesi hakkında sunum yapıldı ve AB, Sudan ve Brezilya daimi temsilcileri de katıldı.

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.


Advertisement