Hükümetten Terör Saldırılarına İlişkin Açıklama - Son Dakika
Politika

Hükümetten Terör Saldırılarına İlişkin Açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu terör saldırılarıyla, bu FETÖ denilen terör örgütüyle meczup ve sapkın bir dini inanışa sahip olan bu adam ve etrafındaki çeteyle Türkiye’yi durduramayanlar şimdi PKK terörüyle ve başka terör örgütleriyle Türkiye’yi durdurmaya çalışacaklar.

18.08.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu terör saldırılarıyla, bu FETÖ denilen terör örgütüyle meczup ve sapkın bir dini inanışa sahip olan bu adam ve etrafındaki çeteyle Türkiye'yi durduramayanlar şimdi PKK terörüyle ve başka terör örgütleriyle Türkiye'yi durdurmaya çalışacaklar. Hiçbirisinin gücü yetmeyecek, bunların arkasındaki aklın da gücü yetmeyecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İslam dünyası sivil toplum kuruluşlarını kabulünde açıklamalarda bulundu. FETÖ tarafından planlanan darbe girişimine değinen Kurtulmuş, "Olabildiğince net ağırlığıyla göremiyor olabiliriz ama gerçekten çok büyük bir badire atlatmıştır. Eğer bu darbe başarılı olsaydı bugün Türkiye'de ne sizlerle karşılaşmamız mümkün olurdu ne de Türkiye'de siyasi bir zemin mevcut olurdu. Bundan öyle anlaşılıyor ki darbe teşebbüsü ile birlikte başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere yakaladıklarını buldukları yerde şehit edecekler, infaz edecekler ve Türkiye'yi bir siyasi kaosa sürükleyeceklerdi. Bunların amacı sadece Türkiye yönetimini değiştirmek değildi, bunların amacı bu yönetim değişikliği ile birlikte Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek, arkasından da Türkiye'yi yabancı işgale hazır hale getirmekti. Bunu söylediğimiz zaman bazıları komplo düşüncesi içerisinde olduğumuzu söylüyor. Bunları söyleyenlere Irak'a, Suriye'ye bakınız deriz" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz darbe teşebbüsü güçlü bir Türkiye'nin İslam dünyasında toparlayıcı, yol gösterici bir Türkiye'nin olmasını istemeyenlerin ortaya koymuş olduğu bir darbe teşebbüsüdür. Türkiye'nin ekonomik olarak güçlü olmasından rahatsız olanların ortaya koymuş olduğu bir darbe teşebbüsüdür. 15 Temmuz darbe teşebbüsü, Türkiye'nin bu anlamda halkın birarada olmasından rahatsız olanların darbe teşebbüsüdür."

Bu darbe teşebbüsünde başarısız olanların 'yenildik' diyerek kenara çekilmeyeceğini belirten Kurtulmuş, "Bunların arkasındaki güçler yenildik, ne yapalım diye kenarda durmayacaklardır. Maalesef böylesine kirli bir oyunla sonuç alamayacaklarını görenler, terörü yeniden hortlattılar ve terör üzerinden Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Dün akşam Van'da, bu sabah Elazığ'da ve arkasından öğlene doğru da Bitlis'teki terör saldırılarında çok sayıda polisimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Bu terör saldırılarıyla, bu FETÖ denilen terör örgütüyle meczup ve sapkın bir dini inanışa sahip olan bu adam ve etrafındaki çeteyle Türkiye'yi durduramayanlar şimdi PKK terörüyle ve başka terör örgütleriyle Türkiye'yi durdurmaya çalışacaklar. Hiçbirisinin gücü yetmeyecek, bunların arkasındaki aklın da gücü yetmeyecektir" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizlerden beklediğimiz desteklerin ülkenizde de çoğaltılarak sürdürülmesidir. Bu hain çetenin, bu darbeci eşkıyaların gerçek yüzünün dünyaya anlatılmasıdır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hükümetten Terör Saldırılarına İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement