Hükümlüler çiftçi oldu - - Son Dakika
Güncel

Hükümlüler çiftçi oldu -

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda açılan sebzecilik kursuna katılan hükümlüler, 10 dönüm arazide domates, patlıcan, biber ve salatalık yetiştiriyor.

26.07.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜSLÜM ETGÜ - Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda açılan sebzecilik kursuna katılan hükümlüler, 10 dönüm arazide domates, patlıcan, biber ve salatalık yetiştiriyor.

Akçakale- Şanlıurfa karayolunda 2 yıl önce önce faaliyete açılan cezaevinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi desteğiyle, hükümlülerin tarımsal üretim konusunda kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla sebzecilik kursu açıldı.

Bu kapsamda cezaevi yerleşkesindeki 10 dönümlük alanda, ziraat mühendislerinin verdiği eğitimlerle gerçekleştirilen kursa 15 hükümlü katıldı. Meyve-sebze üretimi, bakımı, ilaçlaması ve hasadı gibi konularında eğitim alan kursiyerler deneme amaçlı ekim de yaptı.

Cezaevi bahçesinde hükümlülerin yetiştirdiği domates, patlıcan, biber, salatalık gibi sebzelerin hasadı yapılarak, Şanlıurfa Adliyesinde satışa sunuluyor.

Cezaevi öğretmeni Mehmet Barış Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının mahkumların mesleklerini geliştirmek ve yeni meslekler öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Hükümlüler çiftçi oldu -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hükümlüler çiftçi oldu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement