Hükümlüler İçin Tiyatro Oyunu - Son Dakika
Güncel

Hükümlüler İçin Tiyatro Oyunu

Hükümlüler İçin Tiyatro Oyunu

Bilecik M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde, "Son kuşlar" adlı oyun sahnelendi.

26.05.2014 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik M tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde, "Son kuşlar" adlı oyun sahnelendi.

Gösterimi, kurumdaki salonda gerçekleştirilen oyunu, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, 9. Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit ve daire müdürleri ile hükümlüler izledi.

Cezaevi Kurum Müdürü Mustafa Şen, çağdaş infazın asıl amacının hükümlü ve tutukluyu yeniden topluma kazandırmak olduğunu belirterek, bu hedefle, hükümlü ve tutukluların tahliyelerinden sonra hayatlarını kazanabilecekleri iş ve sanat öğrenmeleri, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, toplumdaki yerlerini almalarını sağlayacak eğitimler verildiğini söyledi.

"Her şey eğitimle güzelleşir" anlayışı içerisinde kurumu eğitim merkezi haline getirilmeye çalışıldığını anlatan Şen, şunları kaydetti:

"Tutuklu ve hükümlülere cezaevine alındıklarından tahliyelerine kadar geçen sürede ceza infaz kurumunda bulunmanın dünyanın sonu olmadığını, hatta olumlu bir bakış açısıyla kendilerini değiştirmeleri ve geliştirmeleri için ceza infaz kurumlarının bir imkan kapısı olduğunu anlatmak, sevgi, kardeşlik, dürüstlük, kendine güven milli ve manevi değerlere sahip olma, yasalara saygı gibi erdemler aşılamayı amaç edinmiştir. Çocuk tutuklularla birebir seanslarla veya gruplar halinde onların rehabilite edilmesi ve bir daha suç işlememeleri için eğitim ve bilgi seviyelerinin artırılması, manevi duygularla beslenmesi için psiko-sosyal yardım servisimiz ile eğitim birimimiz müştereken yapılan çalışmalar süresiz olarak devam etmektedir. Kadım hükümlü ve tutukluların yanında bulunan çocukların protokol gereği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Birimine bağlı kreşe bizzat kurum görevlileri ve kurum hizmet aracı ile götürülüp akşamları annelerinin yanına alınmaktadır. Böylece yaşlarına uygun eğitim ve öğretim verilmesi sağlanarak cezaevi ortamından uzak tutulmaktadırlar."

İstanbul Devlet Tiyatroları ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü arasındaki sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahnelenen ve Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Gürol Tonbul'un oyunlaştırıp yönettiği "Son Kuşlar" adlı oyunda, Devlet Tiyatroları sanatçısı Turgay Tanülkü ve ekibi sahne aldı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hükümlüler İçin Tiyatro Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement