Hükümlüler Meyve ve Sebze Üretiyor - Son Dakika
Yerel

Hükümlüler Meyve ve Sebze Üretiyor

Hükümlüler Meyve ve Sebze Üretiyor

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Kapalı ve Açık Ceza İnfaz kurumu müdürlüğü’nü ziyaret etti.

18.05.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Kapalı ve Açık Ceza İnfaz kurumu müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir'den bilgi alan Vali Kahraman, alanda yapılan meyve bahçeleri ile seraları gezerek, bol ve bereketli ürün hasat etmeleri temennisinde bulundu.

Erzincan Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Süleyman Kahraman, burada Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Dik ile birlikte incelemelerde bulundular. Erzincan Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nün bulunduğu alanda yapılan meyve bahçeleri ve seralarda incelemelerde bulunan Vali Kahraman, buradaki çalışmalar hakkında Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir'den bilgi aldı. 9 bin metrekare serada 150 ton domates ve salatalık üretimi hedeflediklerini söyleyen Başsavcı Aldemir, yine 15 dönüm elma ve 15 dönüm üzüm bahçesinde de meyve üretimi yaptıklarını söyledi. 110 hükümlünün çalıştığı ve ürettiği bu sebze ve meyvelerden hükümlülerinde faydalandığını dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, SODES Projeleri ile meyve ve sebze üretim ağını genişletmeyi hedeflediklerini söyledi.

Alandaki incelemelerin ardından konuşan Vali Süleyman Kahraman, "Erzincan Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde yapılan çalışmaların üretime katkı sağlamakla birlikte en önemlisi burada bulunan hükümlüleri topluma kazandırmak adına yapılan çalışmalar olarak görüyorum. Burada vasıfsız bir kişi olarak bulunan bir çok hükümlü, bu kurumun katkıları ile üreten ve kazanan bir birey olarak topluma kazandırılıyor. Bir çok örneklerini gördük ve duyduk. Erzincan Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde hükümlü olan bir çok vatandaşımız burada öğrendikleri ile normal hayatında sera yapmış, arı kovanı alarak bal üretmiş. Bunlar mutluluk verici, umut verici bir durum. Erzincan Valiliği olarak bizlerde elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışacağız" dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hükümlüler Meyve ve Sebze Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement