Hükümlüler Seyhan Baraj Gölü'nde Temizlik Yaptı - Son Dakika
Güncel

Hükümlüler Seyhan Baraj Gölü'nde Temizlik Yaptı

Hükümlüler Seyhan Baraj Gölü\'nde Temizlik Yaptı

Adana Açık Cezaevi'nde kalan 190 hükümlü Seyhan Baraj Gölü çevresinde atık ve çöpleri topladı.

17.11.2014 17:02  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valiliği desteğiyle Cumhuriyet Başsavcılığı, Açık Cezaevi Ceza İnfaz Kurumu ve Devlet Su İşleri'nin (DSİ) organizasyonuyla Seyhan Baraj Gölü ve nehrinde temizlik çalışması yapıldı.

Adana Açık Cezaevi Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 190 hükümlü sabah saatlerinde Seyhan Baraj Gölü'ne getirildi. Suyun çekilmesiyle beraber ortaya çıkan toprak alanları adım adım dolaşan hükümlüler çöp ve atıkları topladı. Adana Valisi Mustafa Büyük ile Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da etkinliği katılarak turuncu tulum giydirilen hükümlülerin çalışmasına destek verdi.

Burada bir açıklama yapan Vali Büyük, "Çevresel açıdan hem duyarlılık oluşturmak, hem de çevre olumsuzları önlemek için Seyhan Baraj Gölü'nde böyle bir projeyi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu projenin toplumun duyarlılığını artıracağını, çevresel yönden de olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Asıl önemli olanın çevreyi kirletmemek olduğunu belirten Başsavcı Yeldan ise, "Biz bu düşünceyle yola çıktık. Burada Adana'mızın incisi olan Seyhan Baraj Gölü'nün temiz tutulması noktasında halkımıza vatandaşlarımıza bir mesaj vermek istiyoruz. 190 kişiyle bu çalışmayı yürüttük. İnşallah temizlenmeye gerek kalmayacak şekilde temiz tutulur" diye konuştu.

Vali Büyük, çöp toplayan bir mahkumun elindeki 'yengeç' adı verilen aparatı alarak, çalışmalara bir süre destek verdi ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hükümlüler Seyhan Baraj Gölü'nde Temizlik Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement