Hükümlülerin Topluma Kazandırılmasına Yönelik Proje - Son Dakika
Güncel

Hükümlülerin Topluma Kazandırılmasına Yönelik Proje

Çankırı'da denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin topluma kazandırılmasını hedefleyen "Destek Bizden, Gayret Sizden Projesi" kapsamında kişisel gelişim seminerleri ve konferanslar düzenlenecek.

08.12.2014 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması için hayata geçirilen "Destek Bizden, Gayret Sizden Projesi" törenle başladı.

Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Gençlik Merkezi'ndeki törende, cezasının bitmesine bir yıl kalan hükümlülerin denetimli serbestlik hükümlerinden yararlandığını söyledi.

Hükümlülerin tahliyelerinin ardından geride bırakmış oldukları işleri, eğitimleri, aileleri ve arkadaşlarıyla ilişkilerini daha kolay devam ettirmelerini sağlamak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Kaya, "Bu insanların ayrıldıkları yuvalarına yeniden dönerken, sorun yaşamalarının önüne geçmek istiyoruz. Biz, bu kardeşlerimize destek vereceğiz. Islah sadece özgürlüğün elinden alınmasıyla olmaz. Suç işleyen, cezasını çeken ve hayata yeni adım atacak arkadaşlara devletin şefkatli elini uzatıyoruz. Bir köprü olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaya, projenin 14-29 yaş grubunu kapsadığını belirterek, "6 ay sürecek çalışma kapsamında projemize katılan mahkumlara masa tenisi kursu verilecek, tiyatro ve sinema gösterimleri ve huzurevi ziyaretlerinin yanı sıra gezilere katılmaları sağlanacak. Mahkumlara yönelik kişisel gelişim seminerleri ve konferanslar da düzenlenecek" ifadesini kullandı.

Kaya ile Baro Başkanı Erkan Köroğlu'nün masa tenisi yaptığı maça denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler de katıldı. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hükümlülerin Topluma Kazandırılmasına Yönelik Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor
    12:16 Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor

    Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Güzelbağ Yaylasında bulunan Eğrigöl, Torosların zirvelerinde yer alan tabii güzellikleriyle dikkat çekiyor. 2 bin 100 metre rakımda bulunan Eğrigöl, bitki çeşitliliği ve endemik bitkileriyle doğa ve fotoğraf tutkunlarını misafir ediyor. Yolların açılmasıyla bölgeye yoğun talep olduğunu belirten yayla sakinleri, Eğrigöl'ün güzelliğini görmek için herkesin toplandığını ifade etti.

  • MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
    12:15 MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 5 PKK'lı teröristin daha hava harekatıyla etkisiz hale getirildiği açıklandı. MSB, terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdüğünü belirtti ve operasyonların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

  • Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı
    12:14 Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı

    Trabzon'da bu yıl 48'incisi düzenlenen 'Turizm Haftası' etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, turizm mevsimini başlattıklarını ve Trabzon için en iyi şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

  • Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı
    12:13 Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı

    31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin tartışılan binasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Jakuzi tartışmaları ile gündeme gelen belediye binası basın mensuplarına açıldı.


Advertisement