Hülya Darcan, Hayme Ana'yı Anma Şenlikleri'ne Katıldı - Son Dakika
Güncel

Hülya Darcan, Hayme Ana'yı Anma Şenlikleri'ne Katıldı

"Diriliş Ertuğrul" dizisinde "Hayme Ana" karakterini canlandıran sinema sanatçısı Hülya Darcan, Kütahya'nın Domaniç ilçesinde düzenlenen 735. Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri'ne katıldı.

04.09.2016 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Diriliş Ertuğrul" dizisinde "Hayme Ana" karakterini canlandıran sinema sanatçısı Hülya Darcan, Kütahya'nın Domaniç ilçesinde düzenlenen 735. Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri'ne katıldı.

Darcan, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi olan ve "devlet ana" diye tanınan "Hayme Ana"nın, Çarşamba köyündeki kabri başında dua etti. Burada duygulanan Darcan, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Şenlikler nedeniyle kurulan oba çadırında AA muhabirine açıklama yapan Darcan, canlandırdığı karakter olan Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri'ne katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Hayme Ana'nın asırlardır yaşatılan bir değer olduğunu ifade eden Darcan, "İlk defa yaşatılan bir karakteri canlandırdığım için çok mutluyum ve çok gurur duyuyorum. Törenleri ağlayarak izledim. Bu kadar çok etkileneceğimi hiç düşünmemiştim. Göç yürüyüşünde aklımda hep Hayme Ana'nın buralarda yürüdüğü, Ertuğrul'un burada yürümesi vardı. O göçü ne zorluklarla gerçekleştirdiklerini düşündüm. İyi ki Hayme Ana'nın yaşadığı bu topraklara geldim." diye konuştu.

Şenliklere katılmak için Kırgızistan'dan gelen Erkeayım Şeraliyeva da Hayme Ana'yı ilk kez diziden öğrendiğini belirterek, "Hayme Ana karakterini bize sevdiren, tanıtan Hülya Darcan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onu burada görmek bize ayrı bir mutluluk verdi." ifadelerini kullandı.

Darcan, daha sonra Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ile birlikte Osmanlı Devleti'ni kuran Osman Gazi'nin bebekliğinde salıncağının kurulduğuna inanılan ve "Mızık Çamı" diye bilinen ağacı ziyaret etti.

Kaymakam Karaloğlu, Darcan'a günün anısına kendi resminin olduğu tablo hediye etti.

Hülya Darcan, Hayme Ana\'yı Anma Şenlikleri\'ne Katıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hülya Darcan, Hayme Ana'yı Anma Şenlikleri'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement