Hülya Koçyiğit'i Duygulandıran Sergi - Son Dakika
Güncel

Hülya Koçyiğit'i Duygulandıran Sergi

Türk Sinemasına 50 yıl hizmet veren ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit için düzenlenen en büyük fotoğraf sergisi Güngören'de açıldı.

24.09.2014 18:24  Güncelleme: 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışını gerçekleştiren Hülya Koçyiğit, duygusal anlar yaşadı.

Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızı Hülya Koçyiğit adına düzenlenen en büyük fotoğraf sergisi, Güngören’de bulunan Kale Outlet Center’da açıldı. “Geçmişten Geleceğe İz Bırakan Fotoğraflar” adıyla hazırlanan serginin açılışını Hülya Koçyiğit yaptı. Açılışın ardından sergiyi gezen Koçyiğit duygulu anlar yaşayarak, gözyaşlarına hakim olamadı. Sanatçıyı görmek için alışveriş merkezine akın eden hayranları da o anları ölümsüzleştirmek için cep telefonu kameralarıyla fotoğraf ve video çekti.

“5O YILLIK SANAT HAYATIMDA İYİ ŞEYLER YAPMIŞIM”

Önceden hazırlanan sahnede kendisini görmeye gelenlere seslenen ünlü sanatçı organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koçyiğit, sergide yer alan fotoğraflara baktıktan sonra anlamlı ve değerli bir hayat yaşamış olduğunu söyledi.

50 yıllık sanat hayatında güzel işler yapmanın karşılığını sevgi, saygı ve ilgiyle gördüğünü ifade eden sanatçı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şaka değil 50 yıl. 50 yıla sığmış bir sanat yaşamı ve ödüllerle dolu güzel anılar biriktirmişim. Şimdi hepsiyle birden karşılaşınca bende dayanamadım gözyaşlarımı tutamadım. Buraya beni izlemeye gelen insanların gözlerinde de o yaşları gördüm. Adeta hasret giderdik, çok mutluyum. Gerçekten çok güzel bir düşünce. Daha önemli olan serginin amacı. Buradan gelen gelir ile görme engelli çocuklarımızın eğitimine ve yaşam kalitelerini artırmaya destek olacağız. Onun için dilerim ki bu fotoğrafların hepsi satılsın.”

FOTOĞRAFLARIN BAZILARI FANLAR TARAFINDAN GÖNDERİLDİ

Koçyiğit ayrıca sanatçıların vefatından sonra değil, hayattayken onurlandırılmasının gerektiğine vurgu yaptı. “Sanat iltifat gördüğü yerde verimli olabilir” sözünü çok sevdiğini söyleyen sanatçı, serginin kendisi çok duygulandırdığını ve Türk halkına olan görevlerini bir kez daha hatırlattığını söyledi.

Koçyiğit’in 50 yıllık sanat hayatının en özel fotoğrafları için 30 kişilik ekip 1 ay boyunca hazırlık yaptı. Dijital ortamda özel olarak hazırlanan fotoğrafların bazıları, sanatçının fanları tarafından Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından organizasyon yetkililerine gönderildi. Türk sinemasına iz bırakan Hülya Koçyiğit için hazırlanan sergide, sanatçının film setlerinden fotoğrafları da yer alıyor.

Serginin geliri, Parıltıyı Göremeyen ve Az Gören Çocuklara Destek Derneği’ne bağışlanacak. 

Hülya Koçyiğit\'i Duygulandıran Sergi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hülya Koçyiğit'i Duygulandıran Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement