Hülya'nın Yüzünü 'Bumbum' Güldürdü - Son Dakika
Güncel

Hülya'nın Yüzünü 'Bumbum' Güldürdü

Hülya\'nın Yüzünü \'Bumbum\' Güldürdü

Amasya’da yaşayan zihinsel engelli Hülya Tiryaki’nin en sevdiği şey her gün binip içinde müzik dinlediği ‘Bumbum’ adını verdiği otomobil.Amasya merkez 55 Evler Mahallesi’nde bir kadının günlerdir otomobilin içinde kaldığının ihbar edilmesi üzerine gelen polisin kendilerine ait otomobilin etrafında dolaşıp içindeki kızıyla iletişim kurmaya çalıştıklarını gören anne Sevim Tiryaki’nın kızının hasta olduğunu anlatmasıyla yaşadıkları dram ve hayat mücadelesi ekipler tarafından fark edildi.

05.11.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da yaşayan zihinsel engelli Hülya Tiryaki'nin en sevdiği şey her gün binip içinde müzik dinlediği 'Bumbum' adını verdiği otomobil.

Amasya merkez 55 Evler Mahallesi'nde bir kadının günlerdir otomobilin içinde kaldığının ihbar edilmesi üzerine gelen polisin kendilerine ait otomobilin etrafında dolaşıp içindeki kızıyla iletişim kurmaya çalıştıklarını gören anne Sevim Tiryaki'nın kızının hasta olduğunu anlatmasıyla yaşadıkları dram ve hayat mücadelesi ekipler tarafından fark edildi.

32 yıllık evli ve dört çocuklu Sevim-Ahmet Tiryaki çiftinin ilk çocukları olup henüz 6 aylıkken geçirdiği ateşli hastalık sonucu fenilketonüri olduğu belirlenen yüzde 90 engelli 31 yaşındaki Hülya Tiryaki'nin en büyük tutkusu babasının kendisi için köylerindeki evlerini satıp aldığı 'Bumbum' adını verdikleri otomobil.

Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde çalışan Ahmet Tiryaki ile eşi Sevim Tiryaki, sağlıklı olan iki kızlarını evlendirip, oğullarının da üniversite sınavlarına hazırlanmasıyla tüm dikkatlerini tedavisi henüz mümkün olmayan Hülya'nın üzerine yoğunlaştırdı.

Okula hiç gidemeyen ve kullandığı ilaçlardan dolayı dişleri de dökülen Hülya'ya sabahları mama verdikten sonra onunla dans ettiğini anlatan baba Ahmet Tiryaki, "Bütün ihtiyaçlarını bizler karşılıyoruz. Yemesini, içmesini, giyinmesini, her şeyini biz sağlıyoruz" dedi.

Hastalığının da etkisiyle evin içinde sıkılan kızına sokakta kısa bir yürüyüş yaptırırken otomobillere olan düşkünlüğünü fark etmesi üzerine köylerindeki evi satıp aldığı otomobile binen Hülya'nın ona 'Bumbum' ismini verdiğini anlatan 53 yaşındaki Tiryaki, "Bumbum'a binince çok mutlu oluyor. Sakinleşiyor. Radyoyu da açıyorum. Müzik ona bir terapi gibi geliyor. Bunun aşkı 'Bumbum'" diye konuştu.

Evinin camından sürekli takip ettiği kızının 'Bumbum'un içinde rahat ve mutlu olduğuna değinen 52 yaşındaki anne Sevim de, "Niye arabaya bindiriyorsunuz? Niye böyle ediyorsunuz? Bakmıyor musunuz? İlgilenmiyor musunuz?' diye seslenenler ile karşılaşıyoruz. Komşularım, gelen, geçen herkes bunu biliyor. Ama 'çocuğa bakmıyorlar' diye polise ihbar vermişler. Polis geliyor. İzah ediyoruz. Şikayete gelecekler ama bir yönde de ben haklıyım. Ben bu evin içinde durduramıyorum. İki, üç saat arabada kalıyor. Ben onun acıktığı saati biliyorum. Getiriyorum karnını doyuruyorum, ağzımızla bile kraker yediriyoruz" şeklinde konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hülya'nın Yüzünü 'Bumbum' Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement