Hurda Klasik Otomobilleri Yeniden Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Hurda Klasik Otomobilleri Yeniden Yapıyor

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ndeki sanayi sitesinde araçların egzozlarının tamirini yapan 43 yaşındaki Kadir Doğan, küçüklüğünden bu yana meraklı olduğu Amerikan klasik otomobilleri, hurda araçların parçaları ve Amerika'dan internet üzerinden getirdiği orijinal parçalarla yeniden yapıyor.

10.04.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ndeki sanayi sitesinde araçların egzozlarının tamirini yapan 43 yaşındaki Kadir Doğan, küçüklüğünden bu yana meraklı olduğu Amerikan klasik otomobilleri, hurda araçların parçaları ve Amerika'dan internet üzerinden getirdiği orijinal parçalarla yeniden yapıyor.

Kozlu Sanayi Sitesi'nde 13 yaşında çırak olarak mesleğe başlayan evli ve 2 çocuk babası Kadir Doğan, ilk hurda klasik otomobilini 22 yaşında aldı. Doğan, sanayide çalışarak biriktirdiği parayla aldığı hurda otomobili orijinaline uygun şekilde yeniden yaptı. Doğan'ın, hurda araçların parçaları ve Amerika'dan internet üzerinden getirttiği orijinal parçalarla yaptığı klasik otomobiller büyük ilgi gördü. Doğan, klasik otomobillerinden 2'sini arkadaşlarına sattı. Şimdi hurda olarak aldığı yeni bir klasik otomobil üzerinde çalışan Doğan, 15 yıl önce yine hurda olarak alıp orijinaline uygun yeniden topladığı 1974 model Bel Air V8 klasik otomobili ise kendisi kullanıyor.

Doğan, klasik otomobil sevgisinin küçük yaşlarda başladığını söyledi. Doğan, şöyle konuştu:

"Bu otomobillerle uğraşmak bana ayrı bir zevk veriyor. 20 yıldır hep bu arabalara biniyorum. Parçalarını hurda araçlardan ve internet üzerinden Amerika'dan alıyorum.  Bunlarla uğraşmak ayrı bir zevk. Aslında hep kendim binmek için yaptım. Ama kıramayacağım arkadaşlarım vardı, onlar satmamı istedi. Ben de 2'sini onlara sattım. Şimdi yeni bir araç topluyorum. Herkes çok merak ediyor. Bakalım nasıl olacak. Eğer isteyen olursa onu da satmayı düşünüyorum." - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hurda Klasik Otomobilleri Yeniden Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement