Hürriyet'ten Avusturyalılara: Türkiye Çocuklarını Çok İyi Koruyor - Son Dakika
Dünya

Hürriyet'ten Avusturyalılara: Türkiye Çocuklarını Çok İyi Koruyor

Hürriyet\'ten Avusturyalılara: Türkiye Çocuklarını Çok İyi Koruyor

Havalimanının yolcu salonunda Kronen Zeitung gazetesine ait elektronik panoda Türkiye'de 15 yaş altındaki çocukların cinsel istismarına izin verildiğini iddia eden bir haber başlığı yayınlanmasının ardından İsveç dahil üç ülke arasında diplomatik kriz yaşanmıştı.

25.08.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havalimanının yolcu salonunda Kronen Zeitung gazetesine ait elektronik panoda Türkiye'de 15 yaş altındaki çocukların cinsel istismarına izin verildiğini iddia eden bir haber başlığı yayınlanmasının ardından İsveç dahil üç ülke arasında diplomatik kriz yaşanmıştı.

Kronen Zeitung'un reklam panosunun yer aldığı alanda bu kez Hürriyet'in duyurusu yayınlanmaya başlandı. Hürriyet'in panoyla duyurduğu mesaj şöyle:

"Avusturyalı dostlarımız! Türkiye'nin bağımsız lider gazetesi Hürriyet araştırdı. İçiniz rahat olsun. Türk yasaları çocukların cinsel istismarına kesinlikle izin vermiyor; çocuklarını çok iyi koruyor. Detaylı bilgi için:   "

Hürriyet'in panodaki ilanında verilen Hürriyet Daily News linkinde ise, Oya Armutçu'nun "Türkiye çocuklara cinsel istismara daha ağır cezalar uygulayacak" başlıklı haberi yer alıyor. Haberde, Türkiye ile İsveç arasında gerginliğe neden olan Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iptal kararına değinilerek, AYM'nin iptali üzerine Avrupa'nın tepkisini çeken, 15 yaşından küçük çocuklara karşı işlenen cinsel suçlara verilecek cezalarla ilgili yeni yasa taslağında cezaların azalması değil tam tersine kademeli olarak artmasının öngörüldüğüne dikkat çekiliyor. Haberde, çocuk istismarına ilişkin yeni düzenleme 8 soru-8 yanıt ile ayrıntılı olarak anlatılıyor.

Schwechat Havalimanı'nda Hürriyet'in mesajını okuyan yolcular konuyla ilgili DHA muhabirine açıklamalarda bulundular.

Hedwig K.: "Türkiye'de İstanbul'a gittim. Gayet huzurlu ve muhteşem bir şehir. Camileri gezdik. Çarşaflı kadınlar da gördüm ama genelde modern bir halkınız var. Tekrar gitmeyi düşünüyorum. İstanbul veya Ankara'ya tekrar gideceğim. İki ülke arasında abartılacak bir sorun olmadığını düşünüyorum."

Oswald R: "İstanbul'a gittim. Hiçbir terör emaresi görmedim. Taksim'de gezdik. Gayet huzurlu bir ülkeniz var. Çocuk istismarı haberlerine itibar etmiyorum. Benim gördüğüm Türkiye modern, gezilip görülmeye değer bir ülke. İstanbul'da herhangi bir terör olayı da görmedik. Tarihi köklü bir şehir. Fırsat bulursam tekrar gideceğim."

Mehmet Aygün: "Avusturya'da Türk düşmanlığı artıyor. Bir çok vatandaşımız bu ülkeyi terk etmeyi planlıyor. Kronen gazetesinin yazdıklarını kabul etmek mümkün değil. Bu olanlara anlam veremiyorum. Neden bu kadar ırkçı tavırlara giriyorlar anlayamıyorum."

Diplomatik krize neden oldu

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Uluslararası Schwechat Havalimanı'nın gelen yolcu salonunda "Kronen Zeitung" gazetesine ait elektronik panoda Türkiye'de 15 yaş altındaki çocukların cinsel istismarına izin verildiğini iddia eden bir haber başlığı yayınlanmasının ardından iki ülke arasında diplomatik kriz yaşanmıştı. Türk Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili olarak "Gerçeklerle hiçbir şekilde örtüşmeyen, çarpıtılmış bir haber başlığına yer verildiği görülmüştür. Bundan bir süre önce aynı panoda "Türkiye tatili sadece Erdoğan'ı destekler" şeklinde yine maksatlı diğer bir başlık kullanılmıştı" açıklaması yapmıştı. Avusturyalı politikacıların Türkiye karşıtı söylemleri devam edince de Viyana büyükelçisi Hasan Göğüş Ankara'ya çağrılmıştı.

Vuslat Doğan Sabancı: "Haberin doğrusunu aynı havaalanında aynı yerde dünya komuoyuna duyurmak istedik"

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, haberin doğrusunu aynı havaalanında, aynı yerde dünya kamuoyuna duyurmak istediklerini söyledi.

Sabancı'nın açıklaması şöyle:

"Her şeyden evvel Hürriyet ve Doğan Yayın Grubu olarak bizim işimiz gerçeğin peşine düşmektir. Üstelik çocuk istismarı olayı kamuoyu açısından fevkalade hassas bir olaydır. Dolayısıyla gerçeğin peşine düştük ve araştırdık. Bulduğumuz sonuç; o 'bilboard'da yazanın tam tersidir. Bu hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı gibi tam tersi bir olay mevzu bahistir. Türkiye'de yapılan çalışma çocuk istismarına geçit vermek değil tam tersi çocuk istismarı cezalarının artırılmasına yönelik bir çalışmadır. Bu, Avrupa kamuoyunda Türkiye ile ilgili ciddi bir yanlış anlaşılmaya sebep verdi. Biz, bu yanlış anlaşılmayı düzelttirmek istedik.

Aynı şekilde bu Avusturya, İsveç ve Türkiye arasında bir krize sebep oldu. Buna sebep olan Avusturya'da bir medya kuruluşudur. ve bunu havaalanı 'bilboard'ında duyuruyor. Biz de bir medya kuruluşuyuz. Haberin doğrusunu aynı havaalanında aynı yerde dünya kamuoyuna duyurmak istedik. Bunun bir görevimiz ve boynumuzun borcu olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca maalesef son zamanlarda Batı medyasında ciddi bir şekilde Türkiye'yi duymama, özellikle 15 Temmuz'dan darbe girişiminden sonra Türkiye'yi duymama, doğru anlamama gibi bir eğilim var. Sanıyorum ki bu son yaşanan olay da böyle bir eğilimin neticesidir. Dolayısıyla biz de hassas davranıp bunu dünya kamuoyunda duyurmak istedik. Türkiye'de böyle bir şeye kesinlikle geçit yok. Hürriyet ve Doğan Yayın Grubu olarak, bunun takipçisi olacağız, medya olarak üzerimize düşeni yine yapacağız."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Hürriyet'ten Avusturyalılara: Türkiye Çocuklarını Çok İyi Koruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement