Hürriyet Treni Sivas'ta İlgiyle Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Hürriyet Treni Sivas'ta İlgiyle Karşılandı

Hürriyet Treni Sivas\'ta İlgiyle Karşılandı

Hürriyet Gazetesi ile TCDD'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Hürriyet Hakkımızdır Treni, Sivas'ta ilgiyle karşılandı.

14.05.2011 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet Gazetesi ile TCDD'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Hürriyet Hakkımızdır Treni, Sivas'ta ilgiyle karşılandı. Trende gerçekleştirilen etkinlikler çocuklardan yoğun ilgi görürken, kentin sorunları da ele alındı.

Yolculuğuna 10 Mayıs'ta Ankara'dan başlayan Hürriyet Hakkımızdır Treni'nin 5'inci durağı Sivas oldu. Sabah saatlerinde Sivas Garı'na varan Hürriyet Hakkımızdır Treni, Sivas Vali Vekili İsmail Koşum, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, TCDD 4'üncü Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı. Vali Yardımcısı Veysel çiftçi Hürriyet Treni'ni karşılamaya 5 yaşındaki kızı Canan Çiftçi ile birlikte geldi.

KENTİN SORUNLARI ANLATILDI

Hürriyet Treni'nde bulunan TCDD'ye ait vagonu gezen Vali Yardımcıları, protokol üyeleri ile Hürriyet yazarları Sedat Ergin, Banu Tuna, ve Melis Alphan, Sivas Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener'den bölgeye gelecek hızlı tren projesi hakkında bilgi aldı. Hızlı trende kullanılan örnek koltuklara oturan misafirler, teknik yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Protokol üyeleri ve beraberindeki İl İnsan Hakları kurulu yöneticileri daha sonra trenin konferans vagonunda Hürriyet Treni koordinatörü Emel Armutçu yönetiminde Hürriyet yazarları Sedat Ergin, Banu Tuna ve Melis Alphan'ın sorularını cevaplandırdı.

Vali Vekili İsmail Koşum, tüm Anadolu'da olduğu gibi Sivas'ın de kentleşme konusunda sıkıntılar yaşadığını, ancak son yıllarda kabuğunu kırma yolunda önemli adımlar attığını vurguladı. Hürriyet treninin geçtiği illerde yaptığı faaliyetler ile özellikle genç ve çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Protokol üyeleri ve yöneticiler kentin sorunları hakkında bilgiler verdi. Kente ilişkin tüm detayların görüşüldüğü toplantıda Sivas'ın öncelikli sorunları konuşuldu. Protokol üyeleri ve yöneticiler kentte daha çok göç ve işsizlik gibi sorunların ön planda olduğunu belirtti. Aile içi şiddetin de ele alındığı toplantıda Hürriyet yazarları Sivas'ta bir kadın sığınmaevi kurulması yönünde istekte bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse ve İl İnsan Hakları Kurulu yöneticileri ise bu konuda düşünce bazında çalışmalar olduğunu ve yıl içerisinde hayata geçirmeye çalışacaklarını belirtti.

DEPREMİ YAŞADILAR

Ardından protokol üyeleri ve tren yetkilileri Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) tarafından oluşturulan deprem vagonunu ziyaret etti. Ziyaretçiler burada deprem simülasyonuna katıldı. Deprem ve zorunlu deprem sigortası hakkında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Entitüsü eğitmenlerince bilgiler aktarıldı. Burada katılımcılara 7. 4 büyüklüğündeki Gölcük depreminin Sakarya'da hissedilen simülasyonu gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve Hürriyet Treni yetkilileri daha sonra garda açılan stantları gezdi. Ziyaretçilere oluşturulan Hürriyet Gazetesi standında doğum tarihlerine denk gelen günün baskısı hediye edildi. Protokol ve yazarlar Futbol Federasyonu'nun standında ise topu vuruş yaparak deliklerden geçirmeye çalıştı. Topu isabetli kullanarak delikten geçiren Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi'ye futbol topu hediye edildi. Protokol üyeleri tren yetkililerine çeşitli hediyeler verdi. Yoğun ilgi gören trende bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

CHP ADAYLARINDAN ZİYARET

CHP Sivas Milletvekili ve yeni dönem adayı Malik Ecder Özdemir ve milletvekili adayları da Hürriyet trenini ziyaret edenler arasında yer aldı. Hürriyet Treni Koordinatörü Emel Armutçu ve Hürriyet Yazarı Sedat Ergin ile görüşen CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir, kentin sorunları hakkında bilgiler aktardı. Kente yapılan yatırımların yetersiz olduğunu dile getiren Özdemir, seçim çalışmaları döneminde bu sorunların çözümü için çaba gösterdiklerini kaydetti.

ÇOCUKLARDAN HÜRRİYET TRENİNE YOĞUN İLGİ

Özellikle çocuklar tarafından heyecanla karşılanan Hürriyet Hakkımızdır Treni çocuklara yönelik etkinlikleri ile dikkat çekti. Hürriyet Treni kapsamında garda oluşturulan stantlar yoğun ilgi gördü. Hürriyet Treni'ni karşılamak için gelen çocuklar, alanda oluşturulan stantta "Çocuk Hakları" konusunda çeşitli resimler yaptı. Çocukların yaptıkları resimlerin Hürriyet Treni'nin bir sonraki durağı olan Samsun'da sergileneceği belirtildi. Çocukların dikkatini çeken diğer bir etkinlik ise deprem vagonu oldu. Çocuklar DASK tarafından oluşturulan vagonda deprem konusunda bilgilendirildi. Çocuklar ayrıca vagonda gerçekleştirilen deprem simülasyonuna da katılarak deprem anında neler olabileceğini gördü.

Çocuklar daha sonra Zilzurna Ritm Atölyesi tarafından gerçekleştirilen müzik ve oyunlarla eğlendi. Alandaki etkinliklere çocuk yuvasında kalan çok sayıda çocuk da katıldı. Etkinlikler kapsamında oluşturulan 'Herkes İçin Futbol' standı da çocuklardan yoğun ilgi gören stantlar arasında yer aldı. Erkek çocuklar kadar kız çocuklarında bu stantta futbol topu ile gösteriler yapmaya çalışması dikkat çekti.

PINAR KİDO ÇOCUK TİYATROSU 'NASREDDİN HOCA'YI SAHNELEDİ

Çocuklara tiyatro sevgisini aşılamayı ve onların kültürel-kişisel gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, 'Hürriyet Hakkımızdır' treninde 'Nasreddin, İnadın Sonu' oyununu sergiledi. Özer Tunca'nın yazıp yönettiği 'Nasreddin, İnadın Sonu', adlı oyunda Nasreddin Hoca'nın fıkralarından yola çıkılarak yazılan oyunda, var olanın değerinin bilinmesi ve körü körüne zıtlaşmanın ve inatlaşmanın sebep olduğu kayıplar, müzik eşliğindeki keyifli bir hikayeyle anlatıldı. Tren kentte gün boyunca çok sayıda misafir ağırladı. Kentteki etkinliklerin ardından tren bir sonraki durağı için Samsun'a hareket edecek. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hürriyet Treni Sivas'ta İlgiyle Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement