Hurşit Güneş Kadınlar Askerlik Yaparsa Tam Eşitlik Sağlanır - Son Dakika
Güncel

Hurşit Güneş Kadınlar Askerlik Yaparsa Tam Eşitlik Sağlanır

Hurşit Güneş Kadınlar Askerlik Yaparsa Tam Eşitlik Sağlanır

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, askerlik süresinin herkese aynı oranda 6 aya indirilmesi ve kadınların da askerlik yapması halinde hem tam eşitlik sağlanacağını, hem de kadına şiddet uygulanamayacağını söyledi.

05.12.2014 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, askerlik süresinin herkese aynı oranda 6 aya indirilmesi ve kadınların da askerlik yapması halinde hem tam eşitlik sağlanacağını, hem de kadına şiddet uygulanamayacağını söyledi. Güneş, İnşallah ilerde bir kadın Genelkurmay Başkanı, kadın orgeneraller görürüz dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, partisinin Gebze İlçe Başkanlığı'nı ziyarette partililerle görüşürken, kadınların da askere alınması ile ilgili açıklamalarına açıklık getirdi. Bu düşüncesinde ısrarlı olduğunu söyleyen Güneş, Askerlik herkesin eşit yurttaşlık görevidir. Varlıklı olanların, yoksul olanların farketmeksizin rütbeli, rütbesiz, eğitimli, eğitimsiz, kadın, erkek farketmeksizin herkes askerliği aynı koşullarda yapmalıdır dedi.

Tartışması devam eden bedelli askerliği eleştiren Güneş, Zenginler bedel ödeyecek askerlik yapmayacak, veya çok kısa yapacak. Eğitilmişler subay olacak veya az eğitimliler er olacak ve her türlü askerlikteki meşakaeti çekecekler. Bu adil değil diyerek şöyle devam etti

'KADINLAR ASKERLİK YAPABİLİR'

Bu anayasamızın 10'uncu maddesini ihlal ediyor. Anayasamızın 10'uncu maddesi ayrıntılı bir şekilde eşitliği açıklıyor. Kadınlarla erkekler arasında ayrımı bu ülkede ilk kaldıran bizim de partimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bugün 5 Aralık tarihinde kadınlara dünyanın bir çok ülkesinden önce kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Kadınlarla erkekler arasında olası tek fark vardır. 'Kadınlar herşeyi yapabilir ama askerlik yapamaz' denir. Bu doğru değildir ve kadınlar askerlik yapabilir. Nitekim Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kadın subaylar var. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 55 bayan albay var. Deniz Kuvvetleri'nde 22 albay, Hava Kuvvetleri'nde 9 albay, Jandarma'da 4 albay hanım var. Yarbay çok daha fazla. Astsubaylar da var. Türkiye'de kadın 90 albay, 128 yarbay, 358 binbaşı, 339 yüzbaşı, 259 üstteğmen, 169 teğmen ile birlikte toplam bin 343 kadın subayımız var.

KADIN GENELKURMAY BAŞKANI

Açıklamasında, İnşallah bu ülkede dünyada da bir ilk olarak kadın bir Genelkurmay Başkanı görürüz. Kadın orgeneraller görürüz diyen Hurşit Güneş şöyle devam etti

Kadınlar ile erkekler bu ülkenin savunmasında ortak yer alabilirler. Burada hiçbir eksiklik olmaz. Teknolojinin bu denli geliştiği bir dünyada kadınlarla erkeklerin hiçbir alanda farklılıkları olamaz. Bedelli askerliğe karşıyız. Profesyonel subayların dışında herkes askerliğini daha kısa bir sürede fakat er olarak yapmalıdır. Kadın ve erkek farkı da asla olmamalıdır Atatürk'ün bize açtığı yolda. Türkiye buna hazır. Atatürk'ün zamanında kadınlara biz oy hakkı tanıyabildiysek, dünyanın bir çok batı ülkesinde tanınmamışken biz bugün kadınlarla ilgili her türlü adımları atabiliriz.

ASKERLİĞİNİ YAPMIŞ KADINA ŞİDDET UYGULAMAK ZOR

Hurşit Güneş, son zamandarda dikkat çekici boyutlara ulaşan kadına şiddetle ilgili olarak da görüşünü açıklarkan şunları söyledi

Bir kadın düşünün ki askerliğini yapmış eve geliyor. Evlenmiş, çocukları var. Erkek 'Ben askere gittim' havasında olacakken, kadın da 'Ben de askere gittim ikimiz de aynıyız' diyecek. Bu bence aile düzeni içersinde kadın ve erkeği tam bir eşitliğe kavuşturacak bir konudur. Bence tabi ki askerlik Türkiye'de çok uzun. Bu kısaltılmalı. Günümüzde bu kadar da orduya ihtiyaç yok. Sayı da azalmış olacaktır, eğer süreyi kısaltmış olursak. Herkes 6 ay askerlik yapabilir. CHP'nin bir önerisi de şu; yaz aylarında da okul sürerken de bunu İsviçre'de olduğu gibi taksitli yapılabilir mi Olabilir bu da bir öneridir.

Parti binasında bulunan kadınlar da Hurşit Güneş'in bu açıklamalarına destek verdi. Partili kadınlar, kadınların tüm zor görevlerin altından kalkabildiğini ve bunu ispatladıklarını, askerlik de yapabileceklerini söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hurşit Güneş Kadınlar Askerlik Yaparsa Tam Eşitlik Sağlanır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    09:39 Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Melikgazi için yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.


Advertisement