Hurşit Güneş: Türkiye İşid'e Karşı Mücadele Etmek İstemiyor - Son Dakika
Güncel

Hurşit Güneş: Türkiye İşid'e Karşı Mücadele Etmek İstemiyor

Hurşit Güneş: Türkiye İşid\'e Karşı Mücadele Etmek İstemiyor

Chp Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, ABD önderliğinde terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülecek mücadelede Türkiye'nin sessiz kaldığını belirterek, teröristlerin Türkiye'ye 3 noktadan rahatça giriş çıkış yaptığını, hastanelerde tedavi gördüğünü ileri sürdü.

12.09.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, ABD önderliğinde terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülecek mücadelede Türkiye'nin sessiz kaldığını belirterek, teröristlerin Türkiye'ye 3 noktadan rahatça giriş çıkış yaptığını, hastanelerde tedavi gördüğünü ileri sürdü. Güneş, Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadele etmek istemediğini söyledi.

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde CHP İlçe Başkanlığı'nda açıklamalarda bulunan Hurşit Güneş, temelde Ortadoğu'da Sünni bir devlet kurmayı amaçlayan IŞİD'in yok edilmesi için ABD'nin açıkladığı planda kara harekatı olmadığını, sistematik hava harekatı ve terör örgütüne karşı savaşan peşmerge ve Bağdat hükümetine desteği içerdiğini söyledi.

IŞİD'e karşı mücadele planında Türkiye'nin katılamayacağı hiçbir şey olmadığını kaydeden Hurşit Güneş, "Nitekim bu hafta genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu söyle bir şey dedi. 'Eğer bir koalisyon oluşursa ve bütün insani değerleri paylaşan ülkeler demokratik, özgürlükçü ülkeler bir araya gelir ve IŞİD terör çetesini bölgeden def etmeye çalışırsa biz buna katılmaya hayır demeyiz' dedi. Yani hükümet öyle bir karar alırsa buna muhalefet etmeyiz dedi. Ama hükümet bir taraftan 'destekliyorum' diyor ama katılmıyor. Bir taraftan da imza atmıyor. Bu çeşitli davranışın da açıklanması 49 diplomatımızın orda IŞID tarafından rehine tutulması" dedi.

IŞİD'in Musul Konsolosluğu'nu basarak rehin aldığı 49 Türk vatandaşının 3 aydır teröristlerin elinde olduğunu kaydeden Hurşit Güneş, "Neden Türkiye bu konuyu tartışamıyor? Neden hükümeti eleştiremiyoruz? Bunlar ölü mü, diri mi? Bunlar sağ mı yoksa yaralı mı? Ne durumdalar hiçbir şey bilmiyoruz. Bu 49 kişiyi bahane edip her gün değil her saat bu bölgede insanların başlarının kesilmesi, küçük çocukların kız çocuklarının kiminin öldürülmesi kiminin teröristlere zevce olarak verilmesi bu Türkiye'nin kabul edebileceği bir şey değil" diye konuştu.

TÜRKİYE SINIRI NEDEN KAPATMIYOR?

IŞİD teröristlerinin Türkiye'den 3 noktadan bölgeye geçtiklerinin bilindiğini anlatan Hurşit Güneş, şöyle dedi:

"Türkiye neden sınırını kapatmıyor? Bakınız Türkiye hiçbir şey yapmasa bu sınırı kapatabilir ve bu teröristler oraya geçmeyebilir. Biliyoruz ki bu teröristler o sınırı geçiyor ve zaman zaman yaralandıklarında Antep, Urfa'daki hastanelerde tedavi görüp tekrardan savaşa gidiyorlar. İnsan öldürmeye gidiyorlar. Bu hükümet bunu niye engellemiyor. Bu hükümet anlaşılıyor ki IŞİD'e karşı mücadele etmek istemiyor. Bir bahanesi var, 49 kişiyi oraya misafir olarak yollamış. Onların sağ salim olduğunu biliyor ve IŞİD'e karşı hiçbir operasyona katılmıyor."

"TÜRKİYE İKİ YANLIŞI BİR ARADA YAPTI"

Hurşit Güneş, hükümetin yanlış politika izlediği görüşünü de savunarak, "Ezidilerin durumunu biliyor Türkiye. Türkmenlerin durumunu biliyor. Erbil, Kerkük'teki kamplarda Türkmenler var. Bu hükümet Irak'taki Türkmenlere Şii mezheplerinden dolayı mı elini uzatmadı? Çok ayıp ve öyleyse kınıyoruz" dedi. Türkiye'nin iki yanlışı bir arada yaptığını kaydeden Güneş, şunları söyledi:

"Türkiye iki yanlışı bir arada yaptı. Biz Osmanlı dönemi dahil sınırlarımız dışında hiçbir örgütü silahlandırmamışızdır. Bunu ilk kez Erdoğan ve Davutoğlu yaptı. Bu silahların Reyhanlı ve Cilvegözü'nden geçtiğini biliyoruz. Özgür Suriye Ordusu adı altında bir muhalefet ordusunu Türkiye desteklemeye çalıştı. Türkiye'nin verdiği silahlar daha sonra tamamen IŞİD'in eline geçti. ABD sıklıkla Türkiye'yi uyardı. Türkiye 'silahı vereyim de nasıl verirsem vereyim' dedi. Davutoğlu 'Esat biran önce gitsin' diye bağırdı. Şu anda Türkiye'de 1 milyon 300 binin üzerinde Suriyeli var ve bunlar da geri dönecek durumda değil."

FOTOGRAFLI - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hurşit Güneş: Türkiye İşid'e Karşı Mücadele Etmek İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement