Hüseyin Aygün: Öcalan Tarihi Çarpıtıyor - Son Dakika
Güncel

Hüseyin Aygün: Öcalan Tarihi Çarpıtıyor

Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'da okunan mektubunu eleştiren CHP'li Aygün "Öcalan her lanetli meseleyi Cumhuriyet dönemine fatura ederek tarihi de çarpıtıyor" dedi.

21.03.2015 15:39  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'da okunan mektubunu sert sözlerle eleştirdi.

ÖCALAN OSMANLI ÖVGÜSÜ MÜ YAPTI?

Sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, "Öcalan'ın kısa mesajında elbette Gezi'de katledilenler, kadın cinayetleri, sol, ilerici ve demokratik çevrelere yönelik saldırılar, müftüler, hacılar, hocalar, din öğretmenleri eliyle laikliğin son kırıntılarını hedef alan taarruzlar yer almıyor" şeklinde yazan Hüseyin Aygün, Öcalan'ın Osmanlı övgüsü yaptığına işaret etti.

"ÖCALAN TARİHİ ÇARPITIYOR"

"Öcalan, 'Sorunun kaynağı 90 yıllık Cumhuriyet' diyerek Kürt sorununun Cumhuriyet öncesinde olmadığını da ilân ediyor. Oysa Cumhuriyet öncesinde Kürt sorunu vardı" diyen Hüseyin Aygün, "Osmanlı İmparatorluğunu aklayan Öcalan her lanetli meseleyi Cumhuriyet dönemine fatura ederek tarihi de çarpıtıyor" ifadelerini kullandı.

İşte Hüseyin Aygün'ün mesajı:

"Öcalan'ın bugün Diyarbakır'da okunan kısa Newroz mesajında, 'PKK'ye bir kongre toplama' çağrısı yapıyor. Bu kongre ile, 'yeni bir dönem başlayacağını' iddia eden Apo'ya göre, 'Türkiye Cumhuriyeti dahilinde özgür ve eşit Anayasal yurttaşlık temelinde, barış içinde ve kardeşçe yaşama süreci' gerçekleşecek.

İç Güvenlik Yasası ile polise sokakta adam öldürme yetkisi verilirken, Cemevi bahçesinde Uğur Kurt'u öldüren polis dün yapılan duruşmada tutuklanmazken, Berkin'in katilleri yaklaşık 2 yıldır ortaya çıkarılmazken, Öcalan hepimize, 'barış içinde ve kardeşçe yaşama süreci' taahhüdünde bulunuyor.

Öcalan'ın kısa mesajında elbette Gezi'de katledilenler, kadın cinayetleri, sol, ilerici ve demokratik çevrelere yönelik saldırılar, müftüler, hacılar, hocalar, din öğretmenleri eliyle laikliğin son kırıntılarını hedef alan taarruzlar yer almıyor.

Öcalan, 'Sorunun kaynağı 90 yıllık Cumhuriyet' diyerek Kürt sorununun Cumhuriyet öncesinde olmadığını da ilân ediyor. Oysa Cumhuriyet öncesinde Kürt sorunu vardı. Kürt sorunu 19. yüzyılda İmparatorluğun merkezileşmesi süreciyle şiddetlendi. Şeyh Ubeydullah'tan 1. Dünya Savaşı'na kadar meydana gelen tüm isyanlar Osmanlı'yı hedef alıyordu. Sömürücü, baskıcı ve şeri bir diktatörlük olan Osmanlı İmparatorluğunu aklayan Öcalan her lanetli meseleyi Cumhuriyet dönemine fatura ederek tarihi de çarpıtıyor. Önceki Newroz mesajlarında Kürt sorununa 'İslam Kardeşliği' öneren Apo, bugünkü mesajında bu vurguyu net kullanmamakla birlikte, 'Cumhuriyet eleştirisi' ile yine çözüm adına asında Osmanlı'yı işaret etmiş.

Öcalan'ın çizdiği pembe tabloya zerrece inanmayan bir yurttaşım. Başta Demirtaş olmak üzere HDP'liler de, 'AKP'den barış beklenemeyeceğini' söyleyip duruyorlar. KCK adına Bayık, 'Tayyip Erdoğan tımarhaneye kapatılması gereken bir çakal' diye konuşalı, şunun şurasında kaç gün oldu?

Tayyip Erdoğan ile değil Kürt sorununa barış, Türkiye'deki kısmi demokratik haklar dahi her gün tasfiye edilmektedir. Türkiye, 'barış ve kardeşliğe' değil, faşist bir dinci diktatörlüğe doğru gitmektedir. Erdoğan tüm dünyada 'New Dictator' olarak adlandırılırken Kürt sorununu mu çözecek? Apo'nun Newroz mesajı bu konuları havada bırakmaktadır."

Hüseyin Aygün: Öcalan Tarihi Çarpıtıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hüseyin Aygün: Öcalan Tarihi Çarpıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (83)

  • xxxx: AHAAA LAN AYGÜN KONUŞMAYI BİLİYORMUŞ AMA ŞU AN KONUŞMUYOR SADECE PEPELİYORRRRRR. . . . 53 9 Yanıtla
  • Burak Akın : Sen tarihi sayın Öcalan'dan daha iyimi bileceksin Aygün 29 22 Yanıtla
  • Q3: sn. hüseyin bey ben senin gibi birine hiç güvenmiyorum vede inanmıyorum 46 5 Yanıtla
  • BORAY TAHİR: Hüseyin Aygün çok çakal birisin 37 6 Yanıtla
  • KÜRT İDİM TÜRK OLDUM:: KÜRT İDİM TÜRK OLDUM: KÜRT İDİM TÜRK OLDUM. . TRAFİK KAZASI SONRASI ANKARADA YATTIM. HASTANEDE BANA 8 ÜNİTE KAN VERDİLER. KANLARI VERENLER TÜRK. . O ZAMAN BENİM DAMARLARIMDA TÜRK KANI DOLAŞIYOR. ŞİMDİ TÜRKÜM. 11 27 Yanıtla
  • Kobani kobani: Kim oluyorsun sen çakkal erif 30 8 Yanıtla
  • SOSYALİST HACI: AYGÜN EFENDİ KÜRTLER EN ÇOK CUMHURİYET DÖNEMİNDE ZULME UĞRAMIŞ, YOK SAYILMIŞ, EN ÇOK TA CHP ŞEFİ İNÖNÜ TARAFINDAN SOYKIRIMA UĞRATILARAK LOZANDA DA KÜRTLER RESMEN YOK SAYILMIŞTIR. ÖCALAN ÇOK HAKLI VE ARTIK CHP NİN OYNUNA GELMEYECEK KÜRTLER 32 3 Yanıtla
  • ALİ: BU ADAMIN OLUMLU 1 KELİME SÖYLEDİĞİNİ DUYMADIM ŞİMDİDE ÖCALANA ÇATIYOR 24 10 Yanıtla
  • munzurlu deli: Helal sana olay bu iste 9 25 Yanıtla
  • Dersim li: ISMINI BILE AGZIMA ALMAYA IGRENDIGIM KISI ONCE SEN BI KENDINE BAKTA GEZI DEN ONCE CORUM DA MARASTA SIVASTA YETMEDI BIDE DERSIMDE KATLEDILENLERIN PARTISI OLAN CHP GIBI KAN EMICI BIR PARTIDE NEDEN YER ALIYORSUN ONU ANLAT....... 32 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement