Hüseyin Çapkın, 3 Yıl Sonra Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel - Operasyon

Hüseyin Çapkın, 3 Yıl Sonra Görevden Alındı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ani bir kararla görevden alındı.

19.12.2013 12:54  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşadamları ve siyasetçileri kapsayan yolsuzluk operasyonun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde başlayan 'deprem' büyüyerek sürüyor. 3. gününe giren yolsuzluk ve rüşvet operasyonu devam ederken, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alındı. Bakan çocuklarının da gözaltına alındığı operasyonun, Hüseyin Çapkın'ın haberi dahi olmadığı ileri sürülmüştü.

2 GÜN MAKAMINA GELMEDİ

Aralarında 3 Bakan oğlunun ve işadamlarının da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu sıcak gelişmeler yaşanırken İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 2 gün boyunca makamına gelmemişti.


İki gün sonra makamına gelen Hüseyin Çapkın, dün böyle görüntülenmişti.

5 ŞUBENİN MÜDÜRLERİ DEĞİŞTİ

İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevden almalar yaşandı. İstanbul'daki eski Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı Fatih İlçe Emniyet Müdürü, eski Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürü Tuğrul Turhan ise Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürü oldu. Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın ise Personel Şube Müdürlüğü bünyesinde bekletildiği, henüz herhangi bir birimde görevlendirilmediği bildirildi.

ALTI YARDIMCI DA GİTTİ

Bu arada, Organize Suçlarla Mücadele Şube ile Narkotik Şube'den sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve Mali Suçlarla Mücadele Şube'den sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un, Personel Şube Müdürlüğü bünyesine alındığı, ilerleyen günlerde yeni görev yerlerine atanacakları öğrenildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür yardımcıları Şenol Demir ve Ahmet Kalender, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür yardımcıları Yasin Topçu ve Kazım Aksoy'un da Personel Şube Müdürlüğü bünyesine alındıkları bildirildi.

EMNİYET İDARİ GEREKLİLİK DEDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise "Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir."

2010 YILINDA İSTANBUL VALİSİ OLDU

Çapkın, 29.06.2009 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürü olarak göreve başladı. 13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Iğdır Valisi oldu. Kısa bir süre bu görevde bulunduktan sonra 29 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürü olarak atandı.

GARİPOĞLU CİNAYETİYLE ADINI DUYURDU

Hüseyin Çapkın İstanbul Emniyet Müdür olduktan hemen sonra Münevver Karabulut cinayetinin uzun süredir aranan zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanmasıyla kamuoyunun takdirini kazanmıştı.


 

Hüseyin Çapkın, 3 Yıl Sonra Görevden Alındı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel - Operasyon Hüseyin Çapkın, 3 Yıl Sonra Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • felix: son dakika !! tayyip hızını alamayarak, arka sokakların rıza komserinide görevden aldı. 62 25 Yanıtla
  • yxl: Bu kadar temiz siyaset yaptığınızı iddia ederken neden bu kadar görevden almalar savcılara suç duyurusunda bulunmalar yalandan ağlamalar timsah gözyaşları vs vs ne siz nede çevreniz asla temiz olamazsınız KİRLİSİNİZ işte net 23 28 Yanıtla
  • sade vatandas: TURKIYE CUMHURIYETININ DEVLETI VE HUKUMETININ GUCUNU KIMSE TEST ETMESIN EDEN ZAVALLIDIR 30 4 Yanıtla
  • arzuaslan: yuuuu asıl görevi bırakması gerekenler koltuklarına yapışmış pişkin pişkin oturuyorlar. adalet ve kalkınma partisinin adaleti öldü buyrun cenaze namazına 17 7 Yanıtla
  • mahmut: SUÇLARI VARSA HESABINI VERSİNLER. 20 0 Yanıtla
  • eylül: Adalet yerini buldu en çokta ali ağaoğluna sevindim.reklamlara çıkıpta hava atmasını biliyordu bu kadar evsiz aç insan varken bu ülkede yüksek binalardan bakmasını biliyordu allah kabul etmedi kimse allahın üstünde değil hak yerini buluyor. 15 1 Yanıtla
  • sfffs: insanin aklina acab il meniyet mudurunu gorevden almak icin de bir para transferi var mi? diye geliyor 0 0 Yanıtla

Advertisement