Hüseyin Efe'nin Mezarına Büyükşehir Eli - Son Dakika
Yerel

Hüseyin Efe'nin Mezarına Büyükşehir Eli

Hüseyin Efe\'nin Mezarına Büyükşehir Eli

Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Kayadibi-Bakır arasındaki Tepebağlar Mevkii’nde bulunan ve bakımsızlıktan dolayı çevresini otlar kaplayan Kuva-yı Milliye şehidi Hüseyin Efe’nin mezarı, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından gün yüzüne çıkarıldı.

09.02.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kırkağaç ilçesine bağlı Kayadibi-Bakır arasındaki Tepebağlar Mevkii'nde bulunan ve bakımsızlıktan dolayı çevresini otlar kaplayan Kuva-yı Milliye şehidi Hüseyin Efe'nin mezarı, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından gün yüzüne çıkarıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatan savunmasında şehitlik mertebesine ulaşan kahramanların isimlerini yaşatarak bir kez daha herkese örnek oldu. Gazeteci Pelin Özberk'in köşesinde yazarak gündeme taşıdığı Şehit Hüseyin Efe'nin bakımsızlık içindeki mezarının bakımı ve temizliği Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. 1880 yılında Akhisar'ın Yatağan Köyü'nde doğan ve 22 Haziran 1922'de Akhisar'ın Yunanlılar tarafından 2'nci işgalinde kurulan bin 500 kişilik müfrezede işgal kuvvetlerine karşı kahramanca çarpışan Hüseyin Efe'nin mezarı, otlardan temizlendi ve çevre duvarları boyandı. Şehidin mezarının başucuna da Türk Bayrağı dikildi.

ŞEHİDİN MEZARI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün ecdada ve tarihe saygı projelerine büyük önem verdiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, "Manisa'nın büyükşehir olmasından önce Şehit Hüseyin Efe'nin mezarının durumunu gündeme taşıdığı için öncelikle gazeteci Pelin Özberk'e teşekkür ediyorum. Yaklaşık bir hafta önce Çözüm Merkezi Sosyal Medya birimimize ulaşan bu köşe yazısından sonra ivedi olarak Sağlık Dairesi Başkanlığımızla bir çalışma başlattık. Şehidimizin mezarı bakımsızlıktan dolayı otlarla kaplanmış ve adeta kaderine terk edilmişti. Yaptığımız çalışmayla mezarlıktaki otlar temizlendi ve mezarın duvarı boyandı. Ayrıca şehidimizin kahramanlığını simgeleyen Türk Bayrağımızı da başucuna diktik. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

"VEFA BORCUMUZ VAR"

Bakımı yapıldıktan sonra Şehit Hüseyin Efe'nin mezarını ziyaret ederek dua eden Pelin Özberk, "Yaklaşık bir buçuk yıl önce Şehit Hüseyin Efe'nin mezarının durumunu köşe yazım ile belirtmiştim. Kahramanlıklarla dolu bir hayatı olan ve sonunda şehitlik mertebesine ulaşan Hüseyin Efe'nin mezarını gördüğümde içimi derin bir hüzün kaplamıştı. Ülkemizin yeniden ayağa kalktığı Kurtuluş Savaş'ında Hüseyin Efe gibi yüz binlerce askerimiz şehit oldu. Onların anısını yaşatmak bizim en büyük vefa borcumuzdur. Bizlerin sesini duyan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hüseyin Efe'nin Mezarına Büyükşehir Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement