Hüseyin Eroğlu: "Hedefimiz Avrupa Kupaları" - Son Dakika
Spor

Hüseyin Eroğlu: "Hedefimiz Avrupa Kupaları"

Hüseyin Eroğlu: "Hedefimiz Avrupa Kupaları"

Bu sezon PTT 1. Lig’de fırtına gibi esen ve oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan Altınordu’da teknik direktör Hüseyin Eroğlu, takımının ortalama 120 kilometre koştuğunu ve bunun rakipten 1 kişi fazla oynamaya eşdeğer olduğunu söyledi.

26.05.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu sezon PTT 1. Lig'de fırtına gibi esen ve oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan Altınordu'da teknik direktör Hüseyin Eroğlu, takımının ortalama 120 kilometre koştuğunu ve bunun rakipten 1 kişi fazla oynamaya eşdeğer olduğunu söyledi. Kendisine hiç transfer teklifi gelmediğini de açıklayan Eroğlu, hedeflerinin Altınordu ile Avrupa kupalarına katılmak olduğunu dile getirdi.

PTT 1. Lig'de üst üste 8 galibiyet alarak dikkatleri üzerine çeken Altınordu'da teknik direktör Hüseyin Eroğlu ve sportif direktör Murat Dizdar sezonu değerlendirdi. Sezon başında ligin çok zor olacağını bildiklerini söyleyen Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, "Bugünlere kolay gelinmedi. Yeni bir ekiptik. 3. Lig'den beri altyapımızdan ve sonradan bize katılan oyuncularımızla yola koyulduk. Herkesin yabancı futbolcusu, isim futbolcusu olduğu yerde bizde takım olmak, iyi çalışmak zorundaydık. Bunları ilk yarı başardık. İlk yarı çok iyi maçlar oynadık ama kırılma anları hep bizim aleyhimize oldu. Biz hiç yetinen bir ekip değiliz. Hep daha iyi olmak zorundayız. İlk yarıyı 18 puanla, 4 galibiyetle bitirdik. İstediğimiz seviyenin altındaydık. Eksiklerimiz, kırılgan bir takım olmamız ve kötü gol yememizdi, gol atma becerimizi arttırmamız lazımdı" dedi.

"120 KM KOŞUYORUZ"

Takımının ortalama 120 bin 78 metre koştuğunu ve bunun çok büyük bir rakam olduğunu ifade eden başarılı teknik direktör, " Bundesliga'da Borussia Dortmund 120 binlerde oynuyor. Bu çalışarak oldu. 120 kilometre koşmak demek rakipten 1 kişi fazla oynamak demek. Ligde bu sezon en çok gol atan üçüncü takımız. Üç senede 210 gol attık. Ortalama 70'in üzerinde, bu büyük bir rakam Türkiye'de. Birçok oyuncumuz gole katkı sağlıyor" diye konuştu.

"HİÇ TEKLİF GELMEDİ"

Sezon sonunda Play-off'a kalmak istediklerini, bu yüzden üzgün olduklarını anlatan Eroğlu, "Türkiye'nin yeni bir takım tanıyıp, sevmeye başlaması sevincimiz oldu. Amacımız Altınordu'yla Süper Lig'de Avrupa kupalarında mücadele etmek ve Avrupa arenasında başarılı olmak. Bununla ilgili çok yoğun çalışıyoruz. Bugüne kadar bana hiçbir teklif gelmedi. İnsanlar cevabı bildiği için herhalde teklif etmiyorlar" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİMLİ FUTBOLCU İSTİYORUZ"

Yeni sezon için transfer etmeyi düşündükleri oyuncuların Türkiye'den olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Birkaç gurbetçi oyuncu üzerinde duruyoruz. Altyapısı yurt dışı ama Türkiye'de oynuyorlar. Biz çıtayı yükselttik. Herkesin beğeneceği oyuncuyu beğenmiyoruz. Bizim beğenmediğimiz oyuncuyu Türkiye'de birçok takım beğenebilir. Alttan gelen oyuncularımız zaten bu seviyenin üzerinde. Yurt dışından tercih ettiğimiz oyuncuların da akademi eğitimi almış olmasını istiyoruz" dedi.

DİZDAR: "ÖZKAYNAKTAN FAYDALANIYORUZ"

Altınordu Sportif Direktörü Murat Dizdar ise 10 hafta önce ligde kalma hesapları yaparken şuan Play-off'a kalamadıkları için buruk olduklarını söyledi. Play-off'a kalmaları halinde takımın başarılı olacağına inandığını da kaydeden Dizdar, "Gerçekten temeli olan ve işleyen bir özkaynak sisteminiz varsa oradan çok iyi beslenebiliyorsunuz. Devre arasında on kişi gitti, üç kişi transfer edildi ve ikisinden hiç faydalanamadık, sadece birinden faydalandık ama özkaynaktan faydalandık. Bu çok rahatlatan bir şey" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hüseyin Eroğlu: 'Hedefimiz Avrupa Kupaları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement