Hüseyin Sözlü Gündeme Aldı, Yalçın Parkı Yeşil Alan Kaldı - Son Dakika
Yerel

Hüseyin Sözlü Gündeme Aldı, Yalçın Parkı Yeşil Alan Kaldı

Hüseyin Sözlü Gündeme Aldı, Yalçın Parkı Yeşil Alan Kaldı

Bir bölümü inşaat yapılmak üzere çevrilen Beyazevler Mahallesi’ndeki Yalçın Parkı, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yeşil alana dönüştürüldü.

18.08.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir bölümü inşaat yapılmak üzere çevrilen Beyazevler Mahallesi'ndeki Yalçın Parkı, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yeşil alana dönüştürüldü. Yalçın Parkı'nda konut ya da farklı amaçlarla inşaat yapılması Adana Büyükşehir Belediyesi kararıyla olanaksız hale getirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Beyazevler Mahallesi'nde yer alan Yalçın Parkı'ın bir kısmının, mülk sahibince tel örgü ile çevrilmesinden kaynaklı yaşanan sorunun, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çözüldüğü ve parkın tamamının yeşil alan olarak kalması yönünde karar alındığı ifade edildi. Ayrıca mülk sahibinin konuyla ilgili itirazının da Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedildiği belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Bahse konu Yalçın Parkı düzenlemesi Büyükşehir Belediyesince yapılan ve Beyazevler sakinlerinin yeşil alan ihtiyacını karşılayan bir sahadır. Park Alanı içerisinde mevcutta yeşil alan olarak kullanılan 7374 ada 1 parsel hisseli özel mülkiyete konu bir parsel iken hisseler konut yapımı amacı ile bir inşaat firmasınca toplanmıştır. Çukurova İlçe Belediyesince Beyazevler Mahallesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planında parsel 1.2 yoğunluklu konut alanı olarak gözükmektedir.

Büyükşehir Belediyemizce parselin Belediyemizce yaptırılan Yalçın Parkı içerisinde kaldığı ve bölge halkının burayı yeşil alan olarak kullandığının tespiti üzerine ivedi şekilde imar ve şehircilik dairesinin teklifi Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'nün oluru ile Büyükşehir Belediye Meclisi'ne parselin "Yeşil Alan" olması yönünde teklif sunulmuş, Belediye meclisimizin 10.10.2014 tarihli ve 336 sayılı kararı ile özel mülkiyete konu 7374 ada 1 parsel "Konut alanından kullanım amacına uygun olarak yeşil alana" dönüştürülmüştür. Karara askı sürecinde mülk sahiplerince itirazda bulunulmuş, söz konusu itiraz yine Büyükşehir Belediye Meclisimizin 14.01.2015 tarih ve 12 sayılı kararı ile reddedilmiştir.

Şu an için Yalçınpark sahasında yer alan ve mülkiyet sahibince tel örgü ile çevrilen yerde konut inşaatı yapılması mümkün değildir. Çukurova İlçe Belediyemizce Büyükşehir Belediyemizin yukarıda bahsedilen kararına uygun olarak parselin yeşil alan olması yönünde 1/1000 ölçekli İmar Plan değişikliğinin İlçe Belediye Meclis gündemine alınarak sonuçlandırılması gerekir. Akabinde özel mülkiyete konu parselin Büyükşehir Belediyemizce kamulaştırma çalışmaları başlatılacaktır. Beyazevler sakinleri müsterih olsunlar. Özel mülkiyet de olsa, yeşil alan yeşil alan olarak korunacaktır." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hüseyin Sözlü Gündeme Aldı, Yalçın Parkı Yeşil Alan Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement