Husilerden "Eyleme Devam" Kararı - Son Dakika
Güncel

Husilerden "Eyleme Devam" Kararı

Husi Ensarullah Hareketi Sözcüsü Abdusselam: "Yemen halkı, talepleri gerçekleşene kadar devrimci halk hareketini sürdürecek"

18.09.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'de Husi Ensarullah Hareketi, "devrimci halk" hareketinin, talepleri gerçekleşene kadar devam edeceğini bildirdi.

Hareket Sözcüsü Muhammed Abdusselam, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Husi Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi, BM Güvenlik Konseyi Yemen Temsilcisi Cemal bin Ömer ile yaptığı görüşmede devrimci halk etkinliğinin durmadan süreceğini bildirdi. Yemen halkı, talepleri gerçekleşene kadar devrimci halk hareketini sürdürecek" ifadesini kullandı.

Yönetimin, halkın taleplerini karşılama konusunda ciddi olmadığını savunan Abdusselam, uluslararası bazı tarafların "suni endişe yaratma gayreti" içerisinde olduğunu öne sürdü.

Abdusselam, açıklamasında ayrıca "Ekonomi, siyasi ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesini isteyen Yemen halkının iradesine saygı duyulmalı, kimse halkın içişlerine müdahale etmemeli" ifadesini kullandı.

Bir süredir eylemlerin gerçekleştirildiği Yemen'de Hükümet ile Husiler arasında yaşanan krizin sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler'in (BM) ara buluculuk çalışmaları kapsamında dün BM Güvenlik Konseyi Yemen Temsilcisi Ömer, Ensarullah Hareketi lideri Abdülmelik el-Husi ile hareketin merkezi Sa'da kentinde bir araya gelmişti. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Husilerden 'Eyleme Devam' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement