Husumetli İki Aile Barıştırıldı - Son Dakika
Yerel

Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Başbuğ köyünde 23 şubat 2012 tarihinde Çelik ile Barut ailesi arasında çıkan kavganın ardından yaşanan husumet, ilçe idarecileri ve kanaat önderlerinin devreye girmesiyle son buldu.

20.04.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Başbuğ köyünde 23 şubat 2012 tarihinde Çelik ile Barut ailesi arasında çıkan kavganın ardından yaşanan husumet, ilçe idarecileri ve kanaat önderlerinin devreye girmesiyle son buldu.

Çelik ile Barut ailesi arasında Silvan ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünde çıkan silahlı, taşlı, sopalı kavgada Tahsin Barut hayatını kaybetmiş, Murat Çelik ise ağır yaralanmıştı. İkinci olay ise Antalya'nın Alanya ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Çınar Sokak'ta 1 Aralık 2012 gecesi Ercan ile Deniz Çelik kardeşler, parkta yüzleri maskeli bir grubun bıçaklı saldırısına uğramış, vücutlarına aldıkları bıçak darbeleriyle ağır yaralanmış ve kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahaleye rağmen kardeşlerden Ercan Çelik hayatını kaybetmiş, Deniz Çelik ise yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. Alanya'daki olayla ilgili olarak Alanya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturma ile zanlılar M.Ş.B., M.B. ile olaya yardımcı olan Gürcistan uyruklu kadın R.B. İstanbul'da, R.T. ise Diyarbakır'da gözaltına almıştı. Aileler arasındaki husumet kanaat önderlerinin araya girmesiyle verilen barış yemeği ile son buldu. Devreye giren Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Orhan Yurdakul, kanaat önderleri, Kulp ilçesi ileri gelen aşiret reisleri, Başbuğ köyüne yakın komşu köy muhtarlar iki aile arasında barış sağladı. Tarafsız bölge olarak ilan edilen Silvan ilçesine bağlı Çalıönü mevki caminde husumetin devam etmemesi için yüzlerce insan bir araya geldi. Sağlanan barışta tüm Çelik ailesi ile Barut ailesi fertleri bir araya gelerek tokalaştı. Medrese Camii'nde kısa bir konuşma yapan kanat önderlerinden Molla Abdulkadir Elten, "Bu gün 20 Nisan Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğum günü, bu doğum gününde biz Hz. Muhammed'i (S.A.V) sevindirdiğimiz için Cenabı Allah'a sonsuz hamdüsenalar olsun. Çünkü bir barış olduğu zaman Allah sever, Hz . Muhammed (A.S.V.) sever ve kainat sevinir. Biz bu gün Allah'ı sevindirdik, Hz . Muhammed'i (S.A.V) doğum gününde sevindirdik ve bütün insanlar duyanlar sevindi. Bu gayreti gösterenler Allah onların da sevaplarını kabul eylesin" dedi.

Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise toplananlara kısa bir konuşma yaptı. Kaymakam Maraşlı, barışa vesile olmak için çalışan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Maraşlı, "Allah bu barıştan emeği geçenlerden razı olsun. Burada bu kadar çok vatandaşımızın da bulunması bizleri mutlu etti. İnşallah bu barış ülkemizdeki barışın devamını sağlar. Yöremizdeki barışlara da inşallah örnek olur. İnanıyorum ki bu dualar eşliğinde yapılan barışın devamı gelecektir" diye konuştu.

Barut ve Çelik aile fertleri konuşmaların ardından birbirlerine sarılarak helallik istedi. Aile fertleri barış yemini ettikten sonra sırasıyla Kuran-ı Kerim'in altından geçerek aralarındaki husumeti bitirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Husumetli İki Aile Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement