Huveydi'den "Gezi Parkı" Değerlendirmesi - Son Dakika
Politika

Huveydi'den "Gezi Parkı" Değerlendirmesi

Huveydi\'den "Gezi Parkı" Değerlendirmesi

Mısırlı Gazeteci Yazar Huveydi."Taksim olayları ve Mısır'daki gösterileri karşılaştırdığımızda, muhalif partilerin güçsüz oluşunun iki ülke arasındaki tek benzer nokta olduğunu görürüz" Türkiye'deki olaylar ne rejimi düşürme ne de reform...

18.06.2013 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-Mısırlı Gazeteci Yazar Huveydi:

- "Taksim olayları ve Mısır'daki gösterileri karşılaştırdığımızda, muhalif partilerin güçsüz oluşunun iki ülke arasındaki tek benzer nokta olduğunu görürüz"

- Türkiye'deki olaylar ne rejimi düşürme ne de reform talebiyle yapıldı"

-"Suriye- İran ekseninin Taksim olaylarını memnuniyetle karşıladığını söyleyebiliriz"

Huveydi, Taksim Gezi Parkı olaylarını, Anadolu Ajansı'na değerlendirdi.

Modern iletişim araçlarının Taksim Gezi Parkı olaylarını haddinden fazla büyütüp ülkede kaos varmış gibi gösterdiğine dikkati çeken Huveydi,  "Türkiye ekonomik ve güvenlik bakımından istikrarlı bir ülke. Bu açıdan Mısır'la Türkiye'yi karşılaştırmamız söz konusu değil. Bu olaylarda Mısır ile Türkiye arasındaki tek benzer yan, iki ülkenin muhalefet partilerinin güçsüz olmasıdır " ifadesini kullandı.

-Taksim gösterileri rejimi düşürme veya reform talebiyle yapılmadı

Taksim olayları ile Arap Baharı arasında benzerlik kurulmasına ilişkin Huveydi, "Arap ülkelerinde yaşanan devrimleri iki kısımda inceleyebiliriz. Bunların ilki rejimin düşmesini isteyenler, diğeri ise bazı Körfez ülkelerinde olduğu gibi reform talebiyle yapılan girişimler. Türkiye'de yaşananlar ise ne rejimi düşürme ne de reform isteğiyle yapıldı. Olayların çıkış noktası, çevre duyarlılığı olsa da bazı siyasi güçler bu durumu kendi çıkarları doğrultusunda kullandı. Bu siyasi güçler, AK Parti'ye seçimler aracılığıyla değil sokaklara çıkarak meydan okumaya çalıştı" diye konuştu.

-Olaylar Suriye-İran ekseni tarafından memnuniyetle karşılanmıştır

Taksim olaylarının bazı kesimleri memnun ettiğini dile getiren Huveydi, "Suriye-İran ekseninin Taksim olaylarını memnuniyetle karşıladığını söyleyebiliriz. Olayların özellikle Suriye rejiminin işine geldiğini söyleyebiliriz. Suriye rejimi daha önce de sınır köylerine düzenlediği saldırılarla Türk hükümetini sıkıntıya sokmak istemişti. O nedenle bu olayların Suriye rejimini sevindirdiğini söyleyebiliriz" şeklinde konuştu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Huveydi'den 'Gezi Parkı' Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement