Hüyük'te Farla Tavşan Avına Para Cezası - Son Dakika
Güncel

Hüyük'te Farla Tavşan Avına Para Cezası

Hüyük\'te Farla Tavşan Avına Para Cezası

Hüyük'te, yasak olmasına rağmen projektör ışığıyla tavşan avladığı ileri sürülen 4 avcı jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

07.09.2016 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüyük'te, yasak olmasına rağmen projektör ışığıyla tavşan avladığı ileri sürülen 4 avcı jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Hüyük İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, ilçeye bağlı İlmen Mahallesi Maden mevkinde gece farla tavşan avı yaptığı iddia edilen 4 kişiyi av esnasında suçüstü yakaladı.

Jandarma ekipleri, O.C., M.K., C.H. ve İ.E.'yi, avladıkları bir tavşan ile avda kullanılan malzemeler bir takozsuz otomatik av tüfeği, 12 dolu av fişeği, projektörle birlikte yakaladı.

Yakalanan ve haklarında yasal işlem başlatılan 4 avcı, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, bu kişilere Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği tarafından kişi başı bin 600 lira olmak üzere tavşan avının tazminat bedeli 500 lira da eklenerek toplamda 6 bin 900 lira idari para cezası kesildi.

Milli Parklar ekipleri, vurulan tavşanla birlikte avda kullanılan av malzemelerine ve şahısların avda kullandığı 32 SB 154 plakalı kamyonete de el koydu. Kamyonetin de ilgili kanun kapsamında mülkiyetinin kamuya geçirileceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hüyük'te Farla Tavşan Avına Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement