Huzur Çınarı ile Sağlıklı Günler - Son Dakika
Yerel

Huzur Çınarı ile Sağlıklı Günler

Huzur Çınarı ile Sağlıklı Günler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri ( BEF ) bünyesinde hizmet veren Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi "Sağlıklı Kadın Sağlıklı Aile" sloganıyla yürüttüğü ’’Huzur Çınarı Sağlık Günleri’’ projesini sürdürüyor.

06.04.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri ( BEF ) bünyesinde hizmet veren Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi "Sağlıklı Kadın Sağlıklı Aile" sloganıyla yürüttüğü "Huzur Çınarı Sağlık Günleri" projesini sürdürüyor. Daha sağlıklı nesiller için gerçekleştirilen proje kapsamında "Kadın Kanserleri" konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Nisan ayının ilk haftası olan Dünya Kanser Günü nedeniyle Huzur Çınarı da kansere çekti. "Kadın Kanserleri" konulu seminere Jinekolojik Onkoloji Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Bülent Özçelik katıldı. Rahim ve Yumurtalık kanseri belirtileri ile tedavi yöntemleri hakkında bilgiler veren Özçelik, kadın sağlığını önemli şekilde etkileyen kistler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Diğer kanserlerde olduğu gibi kadın üreme kanserlerinde de erken tanının ve düzenli kontrollerin önemli olduğunu vurgulayan Özçelik, HPV aşısı ve öneminden de bahsetti.

Huzur Çınarı'nın kış mevsimiyle birlikte başlattığı "Sağlık Günleri" bilgilendirme programlarıyla bugüne kadar yaklaşık 1500 kadına ulaşıldı. Aileleri ve özellikle de kadınları çeşitli konularda bilinçlendirici çalışmalar yürüten Huzur Çınarı, "Sağlık Günleri" programını önümüzdeki günlerde de sürdürecek. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Huzur Çınarı ile Sağlıklı Günler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement