Huzur İçin Dünyayı 133 Defa Turladılar - Son Dakika
Güncel

Huzur İçin Dünyayı 133 Defa Turladılar

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün gezici 150 asayiş ekibi bu yılın ilk 6 ayında 5 milyon 343 bin 386 kilometre yol yaptı İzmir'de 2014 yılının ilk 6 ayında kişilere karşı işlenen suçlar geçen senenin ilk 6 ayına oranla yüzde 7,7 oranında azaldı.

21.07.2014 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA YILDIRIM - İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Ekipler Amirliği'nin 150 gezici ekibinin bu yılın ilk 6 ayında 5 milyon 343 bin 386 kilometre yol yaptığı bildirildi.

AA Muhabirinin İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün istatistik verilerinden derlediği bilgiye göre, bu yılın ilk 6 ayında İzmir'de kişilere karşı işlenen ( Cinayet, taciz, tehdit, konut dokunulmazlığının ihlali vs) suçlar geçen senenin ilk 6 ayına göre yüzde 7,7 oranında azaldı. Kişilere karşı işlenen suçlarda İzmir polisinin başarısı yüzde 90.30 olarak gerçekleşti. Kişileri karşı işlenen suçlarda İzmir polisinin başarısının yüzde 89.8 olan Türkiye ortalamasından daha iyi olduğu belirtildi.

Mala karşı işlenen (Her türlü hırsızlık, yağma, kapkaç vs.) suçlarda ise bu yılın ilk 6 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 7 azalma görüldü. Geçtiğimiz yıl 19 bin 466 hırsızlık olayı görülürken, bu yılın aynı döneminde 18 bin 94 hırsızlık olayı yaşandı. Mala karşı işlenen suçlarda polisin Türkiye'deki başarı ortalamasının Yüzde 27,9 olmasına karşın, İzmir polisinin başarı oranının ise yüzde 31,26 olması dikkati çekti.

Mala karşı işlenen suçlarda İzmir kent merkezinde ise yüzde 9,16 oranında azalma olduğu belirtildi.

En çok işlenen suç kasten yaralama

2014 yılının ilk 6 ayında İzmir'de en çok işlenen suç kasten yaralama (Silahlı, bıçaklı,darp) oldu. Taksirle yaralama suçu ise bu yılın 6 ayında İzmir'de en fazla işlenen ikinci suç olarak kayıtlara girdi. Bu alanda yaralamalı trafik kazaları ilk sırada yer aldı. Üçüncü sırada narkotik olayları, dördüncü sırada kaldırımcılık, açıktan hırsızlık gibi basit müsait hırsızlıklar yer alırken, tehdit suçu da en fazla işlenen beşinci suç türü oldu.

Resmi Asayiş ekipler amirliğine bağlı 150 ekibin 2014 yılının ilk 6 ayında 5 milyon 343 bin 386 kilometre yol yaparak, suç ve suçlularla mücadele ettiği bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Aslan AA muhabirine yaptığı açıklamada, suç oranlarındaki azalmanın sağlanması için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı çalışan güven timleri, resmi asayiş ekipleri ve motosikletli timlerin yanında emniyetin uzman kısımları (Hırsızlık, Yankesicilik ve Dolandırıcılık ile Cinayet Büro Amirliği) ve polis merkezilerinin de etkin çalıştığını söyledi.

Polis ekiplerinin ihbar yapıldığı andan itibaren olay yerine günün belli saatlerine göre değişen 3 ile 10 dakika arasında ulaştığını belirten Aslan, gezici resmi asayiş ekiplerinin belirlenen 6 bölgede 24 saat esasına göre çalıştığını ve an itibariyle GPRS cihazı ile takip edildikleri bilgisini verdi.

Aslan, "Kişilere karşı ve mala karşı işlenen suçlarda İzmir polisinin başarı ortalaması Türkiye ortalamasının üzerinde. Vatandaşlarımızın huzuru ve güveni için 24 saat durmadan çalışıyoruz. Vatandaşlarımız 155 Polis İmdat telefonlarından şüphelendikleri konuları ve ihbarlarını bize bildirsinler. Her ihbar titizlikle değerlendiriliyor" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Huzur İçin Dünyayı 133 Defa Turladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement