Huzur İçin Dünyayı 133 Defa Turladılar - Son Dakika
Güncel

Huzur İçin Dünyayı 133 Defa Turladılar

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün gezici 150 asayiş ekibi bu yılın ilk 6 ayında 5 milyon 343 bin 386 kilometre yol yaptı İzmir'de 2014 yılının ilk 6 ayında kişilere karşı işlenen suçlar geçen senenin ilk 6 ayına oranla yüzde 7,7 oranında azaldı.

21.07.2014 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA YILDIRIM - İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Ekipler Amirliği'nin 150 gezici ekibinin bu yılın ilk 6 ayında 5 milyon 343 bin 386 kilometre yol yaptığı bildirildi.

AA Muhabirinin İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün istatistik verilerinden derlediği bilgiye göre, bu yılın ilk 6 ayında İzmir'de kişilere karşı işlenen ( Cinayet, taciz, tehdit, konut dokunulmazlığının ihlali vs) suçlar geçen senenin ilk 6 ayına göre yüzde 7,7 oranında azaldı. Kişilere karşı işlenen suçlarda İzmir polisinin başarısı yüzde 90.30 olarak gerçekleşti. Kişileri karşı işlenen suçlarda İzmir polisinin başarısının yüzde 89.8 olan Türkiye ortalamasından daha iyi olduğu belirtildi.

Mala karşı işlenen (Her türlü hırsızlık, yağma, kapkaç vs.) suçlarda ise bu yılın ilk 6 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 7 azalma görüldü. Geçtiğimiz yıl 19 bin 466 hırsızlık olayı görülürken, bu yılın aynı döneminde 18 bin 94 hırsızlık olayı yaşandı. Mala karşı işlenen suçlarda polisin Türkiye'deki başarı ortalamasının Yüzde 27,9 olmasına karşın, İzmir polisinin başarı oranının ise yüzde 31,26 olması dikkati çekti.

Mala karşı işlenen suçlarda İzmir kent merkezinde ise yüzde 9,16 oranında azalma olduğu belirtildi.

En çok işlenen suç kasten yaralama

2014 yılının ilk 6 ayında İzmir'de en çok işlenen suç kasten yaralama (Silahlı, bıçaklı,darp) oldu. Taksirle yaralama suçu ise bu yılın 6 ayında İzmir'de en fazla işlenen ikinci suç olarak kayıtlara girdi. Bu alanda yaralamalı trafik kazaları ilk sırada yer aldı. Üçüncü sırada narkotik olayları, dördüncü sırada kaldırımcılık, açıktan hırsızlık gibi basit müsait hırsızlıklar yer alırken, tehdit suçu da en fazla işlenen beşinci suç türü oldu.

Resmi Asayiş ekipler amirliğine bağlı 150 ekibin 2014 yılının ilk 6 ayında 5 milyon 343 bin 386 kilometre yol yaparak, suç ve suçlularla mücadele ettiği bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Aslan AA muhabirine yaptığı açıklamada, suç oranlarındaki azalmanın sağlanması için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı çalışan güven timleri, resmi asayiş ekipleri ve motosikletli timlerin yanında emniyetin uzman kısımları (Hırsızlık, Yankesicilik ve Dolandırıcılık ile Cinayet Büro Amirliği) ve polis merkezilerinin de etkin çalıştığını söyledi.

Polis ekiplerinin ihbar yapıldığı andan itibaren olay yerine günün belli saatlerine göre değişen 3 ile 10 dakika arasında ulaştığını belirten Aslan, gezici resmi asayiş ekiplerinin belirlenen 6 bölgede 24 saat esasına göre çalıştığını ve an itibariyle GPRS cihazı ile takip edildikleri bilgisini verdi.

Aslan, "Kişilere karşı ve mala karşı işlenen suçlarda İzmir polisinin başarı ortalaması Türkiye ortalamasının üzerinde. Vatandaşlarımızın huzuru ve güveni için 24 saat durmadan çalışıyoruz. Vatandaşlarımız 155 Polis İmdat telefonlarından şüphelendikleri konuları ve ihbarlarını bize bildirsinler. Her ihbar titizlikle değerlendiriliyor" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Huzur İçin Dünyayı 133 Defa Turladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği
    09:16 Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği

    Alaşehir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" etkinliği yapıldı. Etkinlikte, öğrenciler şiir okudu, gaziler anılarını paylaştı ve hediye paketi verildi.

  • Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Yemeği Düzenlendi
    09:16 Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Yemeği Düzenlendi

    Kemalpaşa ilçesinde yaşayan gaziler ve şehit aileleri için iftar yemeği programı düzenlendi. Kaymakam Musa Sarı, devletin desteklerini dile getirirken, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Programa ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü ve dernek başkanı da katıldı.

  • Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
    09:15 Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 cep telefonu, 2 sim kart ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı
    09:14 Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı

    Kırıkkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı
    09:09 Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada cep telefonları, sim kartlar ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.


Advertisement