Huzur Şehri Erzurum" Mitingi - Son Dakika
Yerel

Huzur Şehri Erzurum" Mitingi

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, kargaşa, kaos ve kavga yerine Türkiye'yi mazlumlara sahip çıkacak lider ülke yapmak istediklerini söyledi.

05.06.2015 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, kargaşa, kaos ve kavga yerine Türkiye'yi mazlumlara sahip çıkacak lider ülke yapmak istediklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından dün HDP mitinginde yaşanan olaylar nedeniyle Havuzbaşı Meydanı'nda "Huzur Şehri Erzurum" mitingi düzenlendi. Miting için meydanda toplanan vatandaşlar Türk bayrağı açarak, şarkılar söyledi.

Mitingte konuşan Efkan Ala, Erzurum'un bir huzur şehri olduğunu anlattı.

AK Parti gençliğinin ülkenin ve Erzurum'un huzurunu sağlamak için çalıştığını belirten Ala, "İşte huzur şehrinin ak gençliği burada. Buradan Rabia Meydanı'na selam gönderiyoruz. Bütün dünyaya haykırıyoruz, kargaşa, kaos yok, kavga, gürültü yok. Bizim isteğimiz ilerlemek, kalkınmak, Türkiye'yi mazlumlara sahip çıkacak lider ülke yapmak. Allah razı olsun hepinizden" dedi.

Ala, AK Parti'nin gençlerle birlikte yürüdüğünü aktardı.

HDP'nin Erzurum mitinginde istenmeyen olaylar yaşandığına işaret eden Ala, "Ben onlara girmeyeceğim, fazla üzerinde durmaya lüzum yok. İşte ak gençlik, kaos, huzursuzluk çıkarma, huzurlu bir şehri huzursuz hale getirme gençliği değil, ak gençlik, ülkenin mefkuresine sahip çıkan gençliktir. Hepinizi alnınızdan öpüyorum. Yüreğinize sağlık" ifadelerini kullandı.

Ala, şunları söyledi:

"Erzurum, sizin sayenizde huzur şehri olduğunu gösterdi. Dün kaos şehri olduğunu göstermeye çalışanlar, bunda başarılı olamadı çünkü siz varsınız. Bugün bu meydandan bütün Türkiye ve Erzurum'a haykırıyoruz, 'ey can kardeşim gelin bu hareketin arkasında Palandöken gibi dimdik durun ki bu Erzurum, bu Türkiye arzu ettiği hedeflere ulaşsın'. Bizim hedefimiz kalkınma. Türkmenistan'dan Darfur'a kadar, Myanmar'dan Saraybosna'ya kadar bütün Türk-İslam coğrafyasının derdiyle dertlenmek bizim mefkuremizdir. Siz dik durdukça bilin ki biz Fizan'a kadar gideriz."

"Bu şehir, bir huzur şehridir"-

Daha sonra kürsüye çıkan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ da milletvekili olarak son konuşmasını burada yapacağını söyledi.

"Bu şehir, bir huzur şehridir ve öyle kalacak" diyen Akdağ, "Kardeşiniz olarak 13 yıldır AK Parti çatısı altında size ve canım ülkeme hizmet etme fırsatı buldum. Bu fırsatı verdiği için Rabbime şükrediyorum. Hamdolsun ki AK Parti bayrağı altında, Recep Tayyip Erdoğan ile gönüllü neferlerle ülkemize hizmet ettik. Bu bizim için büyük bir nimet. Allah'a şükürler ediyorum" şeklinde konuştu.

Meydanda toplanan grup, Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Yürüyen grup ile kaldırımda bekleyen MHP'liler arasında zaman zaman sözlü atışmalar oldu.

Ulu Cami önünde İstiklal Marşı'nı söyleyen grup, dağıldı.

Öte yandan, AK Partililerin yürüyüş güzergahında MHP'li bir grup slogan atarak yürüdü. Güvenlik önlemleri altında Yakutiye Kent Meydanı'na gelen grup, olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Huzur Şehri Erzurum' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement