Huzur ve Hoşgörü Kentinde Birlik ve Kardeşlik İftarı - Son Dakika
Yerel

Huzur ve Hoşgörü Kentinde Birlik ve Kardeşlik İftarı

Huzur ve Hoşgörü Kentinde Birlik ve Kardeşlik İftarı

Huzur ve hoşgörü kenti Adıyaman, Alevi Kültür Dernekleri tarafından Yeni Mahalle Cemevinde verilen iftarda buluştu.

24.06.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Huzur ve hoşgörü kenti Adıyaman, Alevi Kültür Dernekleri tarafından Yeni Mahalle Cemevinde verilen iftarda buluştu.

Alevi Kültür Dernekleri tarafından verilen birlik ve kardeşlik iftarında birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik mesajları verilerek, Adıyaman'daki huzur ikliminin devam edilmesi temennisinde bulunuldu. İftar programına Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti başkanları, Adıyaman'daki Alevi ve Sünni kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar yemeğine ev sahipliği yapan Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Birlik ve beraberlik için hepimizin daha çok gayret göstermesi gerekiyor. Hepimizin amacı, insanlığı daha da ileriye götürmektir. Dil, din, ırk farkı gözetmeden bütün insanlık alemine eşit bakmaya çalışacağız. Bu güzel dünyada birlikte yaşamak için birbirimizi sevmeliyiz. Çünkü her şeyin yolu sevgiden geçer. Kalplerimize Allah'ın sevgisini yerleştirmemiz lazım. Etrafımız ateş çemberi. Ülkeler arasında diyaloga ihtiyaç var. Barışın olduğu yerde güzellik vardır. Adıyaman'da Muharrem ve Ramazan ayında birbirimizin sofralarına gidiyoruz. İlimizde bugüne kadar Alevi-Sünni diye bir ayrım olmadı" dedi.

Bu güzel sofrada bizleri buluşturan Alevi Kültür Derneklerine teşekkür eden Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise, "İnsanlığını ihtiyaç duyduğu mesajları Ali Büyükşahin Dedemiz çok güzel kelimelerle ifade ettiler. Alevi dedelerimiz ülkemizin çimentosudur. Hepimiz biriz ve hepimiz beraberiz. Hepimizin aradığı sevgi, huzur, kardeşlik ve beraberliktir. Her türlü ırkçılığı, her türlü mezhepçiliği ve her türlü ayrımcılığı bir tarafa atmamız gerekiyor. Bu yolda Alevisi-Sünnisiyle, Süryanisiyle-Müslümanıyla Türkiye geçmişte yaşadığı sıkıntılardan dersler almıştır. Ateş Çemberinin içerisindeyiz. Etrafımıza baktığımızda huzur içinde yaşayan bir devlet yoktur. Milyonlarca insan huzursuz ve mutsuz. Bundan dolayı Türkiye olarak bin yıllara dayanan kardeşliğimizi bozmaya yönelik fitne ve faseta karşı dimdik durmamız gerekiyor. Yeni atanan Valiniz olarak Bizde adaletten ve sevgiden başka hiçbir şey görmeyeceksiniz. Sevgi ve gönül kanallarını canlı tutup, o gönülden gönüle akan nehirleri de çağlayanlar gibi akıtmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Birbirimizi daha çok seveceğiz. Birbirimize daha çok sarılacağız. Bunun sonucunda da daha güzel bir Adıyaman yaratacağız. Bugün Alevi Kültür Derneklerimiz tarafından düzenlenen bu iftarın birlik ve beraberliğimizin artırılmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ezanın okunmasıyla birlikte yemeğe katılanlar hep birlikte iftarını açtı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Huzur ve Hoşgörü Kentinde Birlik ve Kardeşlik İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement