Huzurevinde Yangın Söndürme Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Huzurevinde Yangın Söndürme Tatbikatı

Huzurevinde Yangın Söndürme Tatbikatı

Karabük'te, huzurevinde gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

20.08.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te, huzurevinde gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği binada mahsur kalanlar itfaiye merdiveniyle, yaralılar ise sedyeye bağlanan halat yardımıyla kurtarıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Yücel Huzurevi'nde gerçekleştirilen yangın tatbikatına AFAD, Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri katıldı. Tatbikat öncesi huzurevinin konferans salonunda doğal afetler ve doğal afetlerde alınacak tedbirler konusunda bilgilendirme yapıldı. Dahar sonra senaryo gereği binada çıkan yangın sonrası öncelikle binada kalan yaşlılar tahliye edildi. 4'üncü katta mahsur kalanlar itfaiye merdiveniyle pencereden alınarak indirilirken bir yaralı halata bağlanan sedye ile kurtarıldı. Huzurevinde kalan yaşlıların merakla izlediği tatbikat, bahçede yakılan ateşin yangın tüpüyle söndürülmesinin ardından arama kurtarma köpeği Bafi'nin gösterisi ile sona erdi.

İl Afet ve Acil Durum müdürü Gazanfer Erbay, İzmir'de özel bir huzurevinde çıkan yangında bir vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Görevimiz bu yaşanan olayın burada olmaması. Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızı afetlere ve acil durumlara karşı eğitmeye çalışıyoruz" diye konuştu. - K

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Huzurevinde Yangın Söndürme Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement