"Huzurun Başkenti Eyüp" Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

"Huzurun Başkenti Eyüp" Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Eyüp Belediyesi'nin düzenlediği "Huzurun Başkenti Eyüp, 4. Ulusal Fotoğraf Yarışması" sonuçlandı.

26.12.2014 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koreli In Gyu Park, Eyüp Sultan Camii'ndeki Gelin-Damat Fotoğrafıyla Birinci Oldu…

Yarışma jürisi, 20 Aralık Cumartesi günü Eyüp Belediyesi Sertarikzade Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda son değerlendirmeleri yaptı ve dereceye giren eserleri belirledi. Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, "Huzurun Başkenti Eyüp" Fotoğraf Yarışması'na katılan tüm yarışmacılara ve jüri üyelerine teşekkür ederek, ödül töreninin 2015 Şubat ayında Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenleneceğini ifade etti.

Yarışmaya 318 kişi 1153 fotoğraf ile katıldı. Kural ihlali ve şartnameye uymaması nedeniyle 51 fotoğraf değerlendirme dışı kaldı. Kalan 1102 fotoğraf değerlendirmeye alındı.
Dördüncü tura kalan toplam 8 eserden kapalı oylama ile ödül alacak 6 eser seçildi.

Fotoğraf Yarışması'nda seçici kurul jüyeliklerini, Fotoğraf sanatçıları Mustafa Ataş, Süleyman Gündüz, Muhsin Divan, Nadir Ege, Abdusselam Ferşatoğlu, İsmail Küçük, Ali İhsan Gülcü,
Mimar Aras Neftçi üstlendi. Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu (TFSF) Temsilcisi ise Firdevs Sayılan'dı.

Eyüp Belediyesi 4. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda birinciliği Koreli In Gyu Park Eyüp Sultan Camii'nde namaz kılan gelin damatı gösteren fotoğafıyla alırken, ikinciliğe İstanbul'dan İlknur Uğur, üçüncülüğe ise Kocaeli'nden Cem Elbir layık görüldü. Mansiyon ödüllerini ise İstanbul'dan katılan İsmail Aktaş, Ceyda Eskin ve Meltem Ünal aldı.

Yarışmada birinciye 5 bin tl., ikinciye 3 bin tl., üçüncüye 2 bin tl., üç adet mansiyon alan yarışmacıya ise 750 tl. para ödülü verilecek.

Eyüp Belediyesi, Fotoğraf Yarışması'na katılan 24 eseri ve dereceye giren 6 eseri, sanatseverlerle buluşturacak bir sergi de düzenleyecek. Ayrıca bir albüm hazırlayacak. Ödül töreni 2015 Şubat ayında Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Huzurun Başkenti Eyüp' Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement