Hyundai, Sürücüsüz Otomobil İçin Tarih Verdi - Son Dakika
Teknoloji

Hyundai, Sürücüsüz Otomobil İçin Tarih Verdi

Hyundai, Sürücüsüz Otomobil İçin Tarih Verdi

Sırada akıllı arabalar var artık, ama biraz daha beklemeliyiz.

01.04.2015 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Elektrikli arabalar ve kendi kendine yol alan arabalar üzerine çalışmalar son hızıyla sürüyor. Google'dan tutun da Apple'a, Tesla'dan Mercedes'e kadar birçok önemli markanın çalışmaları var. Ve bu tip çalışmalar yürüten bir marka da Hyundai. Geçtiğimiz sene hazırladığımız bir videolu haberde, Hyundai'nin sürücüsüz yol alan arabalarının fren testlerini sizlere sunmuştuk. Eh, haliyle bu tip çalışmalar yıllarca sürüyor. Detaylar ve video için buraya bakabilirsiniz.


Şimdi gelelim yeni haberimize...


Geçtiğimiz günlerde Seul'de bir sunum gerçekleştirildi ve Korea Herald'ın haberine göre Hyundai, 2015 itibarıyla kısmen otomatik sürüşlü, 2020 itibarıyla büyük ölçüde otomatik sürüşlü ve 2030'da da tam otomatik sürüşlü otomobillerini görücüye çıkarmayı planlıyor. Anlayacağınız üzere önümüzdeki yıllarda sürücüye ihtiyaç duymayan otomobiller bizi bekliyor.


Peki ne kadar güvenli?


İşte en önemli noktalardan biri de bu. Güvenlik çok önemli olduğu için çalışmalar titizlikle ilerliyor ve aceleci davranılmıyor. Yolda giderken lastiğin yol tutuş hissinden trafik durumuna, etraftaki arabalardan hava durumuna kadar birçok konuyu hesaplayan ve ona göre en iyi ve güvenli yolculuğu sunan otomobillerin hazırlanması hedefleniyor. Bir nevi akıllı tablet, gözlük ve telefonlardan sonra akıllı arabalar da yolda gibi görünüyor.


Trafik kazalarının temel sebebi



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Hyundai, Sürücüsüz Otomobil İçin Tarih Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement