Hz. Hüseyin'in Kerbela'da Şehit Edilişinin Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Hz. Hüseyin'in Kerbela'da Şehit Edilişinin Yıl Dönümü

Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Iğdır'da matem çadırı kuruldu Türkiye Ehl i Beyt Alimleri Derneği Başkan Yardımcısı Tümay: "Hz. Hüseyin'in şehadete ulaşması, bizim için gam ve kederle eş değerdir"

26.10.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Iğdır'da matem çadırı kuruldu.

Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikleri başladı.

Etkinlik dolayısıyla Zübeyde Hanım Bulvarı'nda, siyah örtülü matem çadırı kuruldu. Kerbela olayını anlatabilmek amacıyla kurulan matem çadırında Kerbela olayını sembolize eden figürler, Caferilik ile ilgili kitaplar, filmler ve çeşitli materyaller bulunuyor.

Yaklaşık 2 hafta açık kalacak çadırı ziyaret edeceklere görevlilerce Kerbela olayı anlatılacak.

Türkiye Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Tümay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzyıllardır yaşanan acıyı anlatabilmek için matem çadırını kurduklarını söyledi.

Tüm Müslümanların Kerbela olayını detaylı şekilde bilmesi gerektiğini vurgulayan Tümay, "Bu acı, tüm Müslümanların ortak acısıdır. Peygamberimizin torunu, Kerbela'da vahşice katledilmiştir. Biz de Caferiler olarak bu acıyı unutturmamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Tümay, şehitlik kavramının en bariz örneğinin Hz. Hüseyin olduğunu ifade etti.

Hz. Hüseyin'in, kainatın eşrefi ve efendisi Hz. Muhammed tarafından "reyhaneleri" olarak gösterildiğini dile getiren Tümay, şöyle konuştu:

"Hz. Hüseyin'in şehadete ulaşması, bizim için gam ve kederle eş değerdir. Hz. Hüseyin denilince akla masumiyet, acı, gam, keder ve şehadet gelir. Tarih boyunca bu olay unutturulmaya çalışıldı ancak biz unutturmamakta kararlıyız. Bunun için bu çadır kuruldu ve Kerbela olayı en iyi şekilde anlatılıyor." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hz. Hüseyin'in Kerbela'da Şehit Edilişinin Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement