Hz. Muhammed'in Karikatürünü Yayınladılar! - Son Dakika
Güncel

Hz. Muhammed'in Karikatürünü Yayınladılar!

Hz. Muhammed\'in Karikatürünü Yayınladılar!

Cumhuriyet'in iki yazarı haddini aştı

14.01.2015 08:49  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam dünyasında infiale neden olan karikatürü Cumhuriyet'in iki yazarı bugün köşesinde yayınladı.

Önceki hafta Fransa'nın başkenti Paris'te Hz. Muhammed (SAV) karikatürleri çizen ve İslam dinini küçük düşürücü ifadeler kullanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda aralarında karikatüristlerin de olduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırı sonrası Charlie Hebdo, 3 milyon basıp yayınladığı sayısında ise yine peygamberimize ait olduğu iddia edilen çizimi kapak yapıp tüm dünyaya dağıttı.

PROVOKASYONA İMZASINI ATTI

İslam dünyasının büyük tepkisini toplayan çizimi ise bugün Cumhuriyet'in iki yazarı köşesinde yayınlayarak büyük bir provokasyona imza attılar.

Gazetenin genel yayın yönetmeni Utku Çakırözer, dün sosyal medya hesabından, gazete olarak bu karikatürleri yayınlamayacaklarını ancak iki yazarı, Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya söz konusu çizimleri köşelerinde yayınlayacaklarını duyurmuştu.

Ve Cumhuriyet gazetesi büyük bir provokasyona imza atarak, dünya Müslümanlarının büyük tepkisini çeken çizimleri bugünkü baskısında iki yazarın köşesinde yayınladı.

HEM İÇTE HEM DIŞTA PROVOKASYON

Cumhuriyet yazarlarının bugün yayınladığı kapak fotoğrafını dün muhalif Sözcü ve Yurt gazeteleri de yayınladı.

Yurt gazetesi derginin skandal kapağını aynen sitesinde yayınlarken, Sözcü'nün internet sitesinde ise derginin son sayısındaki çizimler yer aldı. Sözcü daha sonra gelen tepkiler sonrası çizimleri mozaikledi..




Kaynak: StarGazete.com

Son Dakika Güncel Hz. Muhammed'in Karikatürünü Yayınladılar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement