Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" Konferansı

İl Müftüsü Akkuş: "Dinin özü ihlasa ve samimiyete dayanır. Bunun için Müslümanların her işin başında peygamberimizde olduğu gibi samimi olması gerekir. Samimi olmayanın ibadet ve amellerinin hiçbir değeri olmaz"

19.04.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, "Dinin özü ihlasa ve samimiyete dayanır. Bunun için Müslümanların her işin başında peygamberimizde olduğu gibi samimi olması gerekir. Samimi olmayanın ibadet ve amellerinin hiçbir değeri olmaz" dedi.

Akkuş, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Osmaneli Belediye Sosyal Tesisleri'nde, "Hz. Peygamber, din ve samimiyet" konferansta, bütün ibadetlerin, her türlü riya, gösteriş ve çıkar kaygısından arındırılıp sadece, Allah rızası için yapılması gerektiğini bildirdi.

Hz. Peygamberin, güzel ahlakı ile insanlığa emsal olduğunu anlatan Akkuş, şöyle konuştu:

"İhlas olmazsa, ruhumuzun miracına sebep olması gereken namazlarımız bizi kötülüklerden alıkoyamaz. İhlas olmazsa, oruçlarımız artık bizim için bir kalkan değil, sadece açlık ve susuzluktan ibaret kalır. İhlasın yerini gösteriş, samimiyetin yerini riya almışsa, sağ elimizin verdiğini sol elimizin bilmemesi gereken fedakarlıklarımızı herkes biliyorsa, o vakit sadakalarımız Rabbimize sadakatimizi ifade etmekten çok uzakta demektir. O nedenle tarihler boyunca O'nu anlamaya ve kendi ahlakı ile O'nun güzel ahlakının idrakiyle süslemeye gayret etmiştir. Bizim O'nu anlatmaya çalışırsak çalışalım, anlatamayız. O'nu anlayarak, örnek hayatını yaşamaya çalışmalıyız Bir Müslüman olarak peygamberimize tabi olalım. O bizleri hayat verecek güzel şeylere davet etmiştir. Dinin özü ihlasa ve samimiyete dayanır. Bunun için Müslümanların her işin başında Peygamberimizde olduğu gibi samimi olması gerekir. Samimi olmayanın ibadet ve amellerinin hiçbir değeri olmaz."

İlçe Müftüsü Aydın Bostancı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve okullar arası düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Konferans sonunda, Kaymakam Edip Çakıcı ve Belediye Başkanı Münür Şahin, Akkuş'a çeşitli hediyeler verdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement